AcasăOldLondra 2012: Nadzeya Ostapchuk, primul sportiv care isi pierde medalia in urma...

Londra 2012: Nadzeya Ostapchuk, primul sportiv care isi pierde medalia in urma testului antidoping

(foto: youtube)

Sportiva Nadzeya Ostapchuk din Belarus, ce s-a impus la proba de aruncare a greutatii, a fost descalificata si a ramas fara medalia de aur cucerita dupa ce a picat testul antidoping.

(foto: youtube)

Nadzeya Ostapchuk, din Belarus, este primul sportiv de la Jocurile Olimpice de la Londra care isi pierde medalia olimpica cucerita dupa ce a picat de doua ori testul antidoping.

Acesta s-a impus surprinzator la proba de aruncare a greutatii, cu o aruncare de 21.36 de metri, invingand-o pe favorita Valerie Adams din Noua Zeelanda.

„Initial, pe data de 5 august, atletei i s-a cerut o proba de urina. Ulterior, in ziua urmatoare a participat la proba de aruncare a greutatii, feminin, unde s-a clasat pe locul intai, rezultat dupa care i s-a cerut o noua mostra de urina. Ambele probe au indicat prezenta metenolonului, un agent anabolizant aflat pe lista 2012 a produselor intezise”, au explicat, luni, reprezentantii Comitetului International Olimpic, conform dailymail.co.uk.

In urma descalificarii atletei din belarus, sportiva de pe locul 2, Valerie Adams din Noua Zeelanda, a primit medalia de aur, rusoaica Evgeniia Kolodko a primit argintul, iar chinezoaica Lijiao Gong a urmat pe podium, castigand medalia de bronz.

author avatar
Ionut Zgimbau
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger