AcasăOldGrade multe, inconstienti si mai multi

Grade multe, inconstienti si mai multi

*7.000 de persoane au sunat la ambulanta si la SMURD, pentru a cere ajutor*

Neobisnuiti cu perioade atit de lungi de canicula, românii au cazut pe strada din cauza caldurii, dupa ce au ignorat sfaturile medicilor. Regula de baza bastinasa “las’ ca merge si asa” (combinata cu temperaturi record de 38-40 de grade la umbra) le-a venit chiar de hac multora dintre concetateni.
Cu mic cu mare, o gramada de români au ajuns in spitale in ultimele zile, de cele mai multe ori de vina fiind inconstienta cu care au tratat recomandarile facute de cadrele medicale.
Toata lumea, in special copiii si batrinii, sa se fereasca de soare intre 11.00 si 18.00 – au anuntat medicii pe toate canalele posibile. Recomandari inutile din moment ce litoralul si strandurile sint pline ochi de vreo saptamina incoace.

*S-au prajit la soare*

Prima zi de weekend, ora prinzului. Nepasatori fata de pericolul reprezentat de soarele de amiaza, mai bine de 200.000 de turisti se inghesuiau pe litoral. Pe plaja si in apa greu aruncai un ac, copiii reprezentind o parte importanta a multimii. Rezultatul: zeci de copii au platit cu insolatii inconstienta parintilor. Adultii nu au scapat nici ei mai ieftin, statisticile urgentelor inregistrind foarte multe cazuri de persoane carora caldura excesiva le-a pus capac. Românasii care nu au ajuns pe litoral s-au prajit si ei pe stranduri.

*Au luat hipermarket-urile cu asalt*

Chiar daca nu au mers la plaja, nici restul concetatenilor nostri nu s-au dovedit mai ­breji. Ignorind la rindul lor soarele ucigator, acestia au luat cu asalt mallurile, terasele si hipermarketurile.
Simbata, in mijlocul zilei, parcarile marilor magazine din Capitala erau arhipline, semn ca bucurestenii iesisera la cumparaturi. In consecinta, echipajele de la ambulanta au cules, intr-o singura zi, peste 500 de persoane lesinate pe trotuare.

*Rapus de vipie*

Nu intotdeauna eforturile doctorilor se dovedesc a avea rezultatul scontat. Un barbat din Calarasi, care a sfidat temperaturile ridicate, a murit, ieri dimineata, devenind astfel a saptea victima a caniculei in aceasta saptamina.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
42 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger