AcasăNews„Coruptii de la Bucur Obor”, scosi basma curata de catre judecatori

„Coruptii de la Bucur Obor”, scosi basma curata de catre judecatori

Zeci de martori audiati, un proces care a durat sapte ani numai la fond si acuzatii extrem de grave aduse la adresa actionarilor SC Bucur Obor SA, Laurentiu Postovaru si Gelu Manea. Celebrul dosar cu care procurorii DNA se laudau in 2005 s-a incheiat recent, cu achitarea inculpatilor, dovedindu-se inca o „bomba” care a facut fas in instanta.

Achitati. Gelu Manea si Laurentiu Postovaru au fost declarati nevinovati in dosarul in care erau acuzati de fapte de coruptie si santaj. Foto Realitatea Romaneasca

Gelu Manea, director general al SC Bucur Obor SA si Laurentiu Postovaru, actionar majoritar si administrator al societatii, au fost trimisi in judecata in 2005, fiind acuzati de coruptie, santaj si spalare de bani. Procurorii anticoruptie au sustinut ca Postovaru si Manea au actionat impreuna cu alti doi angajati – Gheorghe Pistol si Mirela Birliga – si ca au obtinut in mod fraudulos actiuni la societatea ce detine complexul comercial Bucur Obor. „In perioada 2000-2003, Gelu Manea si Laurentiu Postovaru au dobandit in mod ilegal functii de conducere in cadrul societatii, incalcand dispozitiile Legii 31/1990 privind societatile comerciale si intocmind nelegal documentele aferente.

Laurentiu Postovaru. Foto Realitatea Romaneasca

Din acesta pozitie, ei au obtinut controlul asupra intregii societati santajand detinatorii legali ai unor spatii comerciale din cadrul complexului Bucur Obor, in baza unor contracte de asociere in participatiune. Detinatorilor de spatii comerciale li se invocau datorii fictive si penalitati nereale de intarziere catre societate, fiind amenintati cu evacuarea.Apoi, comerciantii erau convocati in biroul directorului si amenintati cu evacuarea daca nu acceptau sa vanda toate actiunile pe care le detineau in schimbul stergerii datoriilor”, precizau anchetatorii, in urma cu sapte ani.

Inculpatii – achitati, reclamantii – buni de plata

Miza. Complexul comercial Bucur Obor aduce actionarilor profituri uriase, de ordinul milioanelor de euro

Timpul a trecut, lumea a uitat, justitia a lucrat… Reporterii „National” au descoperit ca procesul care a durat sapte ani, in cadrul caruia au fost audiate zeci de persoane care sustineau ca au fost santajate de Postovaru si Manea, s-a incheiat recent la Judecatoria Sectorului 2. Chiar inainte de a incepe vacanta judecatoreasca, magistratii au dispus achitarea afaceristilor acuzati de fapte de coruptie. Mai mult, „legiuitorii” au decis sa-i taxeze cu cate 3.000 de lei pe cei care i-au reclamat pe Manea si Postovaru, cu titlu de cheltuieli de judecata. Contactati de jurnalistii nostri, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au declarat ca procurorii au atacat deja decizia judecatorilor. „In cauza penala la care faceti referire, procurorii DNA au declarat recurs fata de sentinta Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti”, ne-au precizat procurorii.

author avatar
Narcis Voica
3.866 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger