AcasăNewsBasescu: Ponta si Rus au prezentat gresit cererea CCR privind listele electorale

Basescu: Ponta si Rus au prezentat gresit cererea CCR privind listele electorale

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat ca premierul Victor Ponta si ministrul Ioan Rus au prezentat in mod eronat cererea Curtii Constitutionale privind actualizarea listelor electorale.

Traian Basescu

Traian Basescu, seful suspendat al Romaniei, a prezentat, sambata, cererea emisa de catre judecatorii Curtii Constitutionale la adresa Guvernului, privind actualizarea listelor electorale, acesta dorind ca astfel sa inlature confuzia creata de cei doi demnitari.

„Este o consistenta confuzie legata de ce a cerut CCR Guvernului, in ceea ce priveste actualizarea listelor electorale. De aceea ma vad nevoit sa dau citire in mod public, poate il ajutam pe Rus, sa nu se mai duca prin sate, sa intrebe vecinul. Poate ii usuram munca domnului ministru si o aducem si in legalitate”, a declarat Traian Basescu, citat de realitatea.net.

Acesta a explicat faptul ca Ioan Rus nu trebuie sa umble prin tara pentru a-l intreba pe „Nea Vasile” daca vecinii lui sunt in viata ori de sunt plecati in strainatate, deoarece cererea CCR poate fi rezolvata in termen scurt, consultand documentele legale.

„Trebuie sa ia listele electorale permanent si sa vada daca au fost radiati cei care au murit pana la 27.07.2012. Daca au fost radiati din liste cei care au renuntat la cetatenia romana. Daca au fost inclusi in liste cei care au implinit 18 ani. Trebuie sa verifice daca au fost radiati cei care au fost condamnati cu interzicerea drepturilor electorale. Trebuie sa ia legatura cu spitalele de specialitate si cred ca Ministerul Sanatatii are datele cu privire la evolutia numerica a celor a caror stare de sanatate nu le permite exercitarea drepturilor electorale. Sa nu alerge pe coclauri, nu trebuie sa vina la usa noastra, eu le voi tranti usa in nas cand vor veni. Trebuie sa mearga la institutii. Orice alta abordare in raport cu solicitarea CCR inseamna mistificare, abuz, fals”, a explicat seful statului.

author avatar
Ionut Zgimbau
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger