AcasăNewsKovesi, audiata la Consiliul National de Etica pentru plagiat

Kovesi, audiata la Consiliul National de Etica pentru plagiat

Procurorul Laura Codruta Kovesi, acuzata de plagiat, a fost audiata de catre Consiliul National de Etica, inctitutie care analizeaza lucrarile incrimitate. Aceasta neaga orice acuzatie, spunand ca toate lucrarile sunt autentice.

Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, s-a prezentat, vineri, la Consiliul National de Etica (CNE), pentru a fi audiata in cazul presupusului sau plagiat.

Acuzatia a sosit din partea Grupului de Investigatii Politice care a stabilit ca lucrarea de doctorat a acesteia contine mai multe pasaje care nu ii apartin.

Referitor la acuzatia adusa, procurorul a negat ca ar fi recurs la aceasta practica, spunand ca membrii CNE „nu pot ajunge la o alta concluzie decat cea corecta”, si anume ca nu a plagit.

„Cand verdictul va fi dat, voi face public punctul de vedere si voi arata ca afirmatiile ca am plagiat nu au fost adevarate”, a mai spus aceasta, citata de realitatea.net.

Totodata, aceasta a declarat ca paragrafele despre care se sustine ca le-ar fi plagiat de la persoane care au scris articolele in 2008-2009 sunt paragrafe pe care ea le-a publicat inca din 2002, persoanele in cauza citand-o pe ea.

„Am publicat inainte de a fi procuror general sub numele de Lascu pentru ca eram necasatorita. Toate articolele pe care le-am publicat pe acest segment de activitate (combaterea crimei organizate-n.r.) si care apar in teza de doctorat sunt publicate in revista Dreptul, care nu este pe internet tocmai pentru a proteja drepturile de autor. O mare parte dintre paragrafele despre care se sustine ca le-am palgiat de la persoane care le-au scris in 2008-2009 sunt paragrafe pe care eu le-am publicat inca din anul 2002. Persoanele despre care se spune ca le-am plagiat si am copiat din cartea lor m-au citat pe mine in cartea lor cu aceste articole aparute anterior”, a sustinut procurorul general.

author avatar
Ionut Zgimbau
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger