AcasăNewsIntelectualii romani ii „lumineaza” pe liderii europeni

Intelectualii romani ii „lumineaza” pe liderii europeni

Mai multi intelectuali  – scriitori, profesori universitari, artisti, cercetatori, au transmis o scrisoare deschisa liderilor europeni, in care demonteaza toate acuzatiile privind incalcarea statului de drept si a democratiei in Romania.

STELIAN TANASE - Constesta verdictul ”lovitura de stat”

Mentionand din capul locului ca nu sunt implicati in viata politica, semnatarii documentului si-au exprimat ingrijorarea fata de reactiile externe cauzate de recentele evenimente din Romania.

ZOE PETRE - Considera ca suspendarea lui Traian Basescu s-a desfasurat ca la carte

„Suntem profund preocupati de recentele acuzatii care pretind ca Parlamentul si Guvernul Romaniei ar fi subminat statul de drept si independenta justitiei in incercarea de a-l demite pe presedintele Traian Basescu. E greu pentru noi sa vedem ca reprezentanti de seama ai Uniunii Europene isi exprima pozitia ignorand un principiu fundamental al dreptului, audiatur et altera pars. Aceasta pozitie nu a putut fi formulata decat pe temeiul unor informatii inselatoare sau incomplete cu privire la adevarata natura a situatiei din Romania”, sustin semnatarii.

CRISTIAN PARVULESCU - Este de acord cu tratamentul forte administrat democratiei de catre USL

Acestia au tinut sa-i informeze pe oficialii europeni si asupra faptului ca judecatorii constitutionali au recunoscut ca procedura prin care a fost suspendat presedintele tarii a fost in acord cu Legea fundamentala. Printre semnatarii scrisorii, care a fost transmisa tuturor liderilor europeni, se numara acad. prof. dr. Nicolae Anastasiu,  prof. dr. Stelian Tanase,  acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, prof. dr. Zoe Petre, prof. dr. Cristian Parvulescu, prof. dr. Vasile Astarastoae si regizorul Alexandru Pecican.

author avatar
eNational
765 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger