AcasăNewsATENTIONARE METEO: COD GALBEN de CANICULA incepand de miercuri

ATENTIONARE METEO: COD GALBEN de CANICULA incepand de miercuri

Meteorologii au emis, marti, o noua ATENTIONARE COD GALBEN de CANICULA, valabila de miercuri pana vineri (25-27 iulie). In acest interval se anunta temperaturi de 35-38 de grade, chiar 39 de grade in Baragan si Lunca Dunarii, si un disconfort termic accentuat.

(foto: doxologia.ro)

Vin noi zile de foc. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis, marti, o atentionare COD GALBEN de CANICULA, informand ca in zilele de miercuri, joi si vineri valul de caldura va persista in Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei si in cea mai mare parte a Olteniei, unde se vor inregistra adesea temperaturi de 35-38 de grade Celsius.

Termometrele vor arata chiar si 39 de grade in Baragan si Lunca Dunarii, in timp ce in Transilvania se vor inregistra temperaturi de 35-36 de grade, avertizeaza meteorologii. Mai mult, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80, sporind senzatia de disconfort.

De asemenea, in regiunile vestice si sud-vestice se anunta ploi (cantitatile de apa vor depasi, izolat, 25-30 l/mp)si instabilitate atmosferica accentuata.

Nici sfarsitul de saptamana nu se anunta mai usor de suportat, specialistii ANM informand ca  va persista canicula in cea mai mare parte a zonelor de câmpie si podis.

author avatar
Cristina Stefan
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger