AcasăNewsMinistrul Transporturilor: Cod rosu pe aeroporturile Romaniei

Ministrul Transporturilor: Cod rosu pe aeroporturile Romaniei

Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, a anuntat ca, in urma atentatului cu bomba din Bulgaria, pe toate aeroporturile romanesti a fost instaurat codul rosu de alerta.

Masurile de siguranta de pe toate aeroporturile din Romania au crescut dupa ce, joi, ministrul Transporturilor a anuntat ca a fost instituit codul rosu de alerta privind un posibil incident terorist.

“Este cod rosu pe toate aeroporturile din Romania dupa ce aseara s-a intamplat evenimentul din Burgas, atentia este sporita, sunt masuri maxime luate si este normal. In cazuri de urgenta asa se procedeaza,” a declarat Ovidiu Silaghi, ministrul Transporturilor, citat de b1.ro.

Acesta a precizat ca aceasta decizie este una normala, care intra in vigoare in urma unui atac terorist, autoritatile trebuind astfel sa fie extrem de vigilente in perioada de dupa producerea unui astfel de eveniment.

Totodata, si membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), au stabilit, in urma unei sedinte, ca Romania instituirea unui cod albastru pe aeroporturile din Romania, care prevede ca, potrivit „informatiilor disponibile si a evenimentelor recente, se estimeaza existenta unui risc scazut de producere a unui atentat terorist”.

Instituirea codului albastru de catre CSAT survine dupa ce, miercuri, un terorist sinucigas, a declansat o bomba intr-un autocar plin cu turisti israelieni care era parcat in apropierea aeroportului Burgas din Bulgaria. Potrivit ultimelor informatii, in timpul evenimentului au murit opt persoane iar ale 32 au fost ranite.

author avatar
Ionut Zgimbau
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger