AcasăOldMarko Bela - Guvernarea, dragostea mea

Marko Bela – Guvernarea, dragostea mea

Contestati din ce in ce mai des chiar de proprii colegi de partid, ministrii democrat-liberali se agata de sustinerea UDMR, pe care o platesc cu virf si indesat. Profitind de aceasta situatie, liderii maghiari declara cu dezinvoltura ca nu vor iesi de la guvernare, atita timp cit interesele lor vor fi vegheate corespunzator.

Nu mai departe de ieri, Marko Bela, presedintele UDMR si vicepremier totodata, a transmis un mesaj cu dublu inteles care, in prima faza, se vroia a fi o garantie ca UDMR nu va trada. Citite printre rinduri, afirmatiile liderului maghiar lasau sa se inteleaga insa ca Uniunea are niste cerinte care trebuie musai indeplinite. “In politica niciodata nu vii cu astfel de amenintari (iesirea de la guvernare – n.r). Si eu insumi consider ca ar fi un santaj daca ai declara astazi ca peste doua sau trei luni iesi din Guvern. Oricind putem ajunge intr-o situatie cind nu mai putem merge mai departe, dar in acest moment nu avem o astfel de decizie. Si eu va spun sincer, ca dupa parerea mea, avem tot interesul sa pastram aceasta Coalitie. Ceea ce nu depinde, bineinteles, numai de noi”. Mai pe româneste, Marko Bela a pus bine accentul pe “interesul” UDMR, avertizindu-l voalat pe Emil Boc ca este cazul sa tina cont de necesitatile maghiarilor.

*S-a terminat cu majorarile de taxe*

Si, pentru un inceput modest, Marko Bela si-a anuntat scurt partenerii de guvernare ca UDMR nu va mai sustine noi majorari de taxe sau reduceri de salarii.
“Un lucru e cert in ceea ce ne priveste, anul acesta consideram ca am incheiat capitolul majorarilor de taxe, respectiv reducerile. S-au redus salariile si s-a majorat TVA. In primul rind ceea ce ar trebui sa se schimbe de la 1 ianuarie este problema salariilor, si anume, prin reduceri si reorganizari trebuie sa se ajunga intr-o situatie ca sa incercam sa reasezam salariile, a mai spus liderul UDMR.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
43 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger