AcasăNewsSesiunea extraordinara, o noua capcana marca USL

Sesiunea extraordinara, o noua capcana marca USL

Impinsi de la spate de liderii europeni, parlamentarii se reunesc astazi intr-o sesiune extraordinara, pentru a pune – chipurile! – legea referendumului in acord cu deciziile Curtii Constitutionale.

USL declanseaza un nou razboi in Parlament pe tema referendumului, calcand in picioare  legea si deciziile CCR. Concret, liberalii si pesedistii incearca sa elimine pragul de 50% plus unu necesar validarii referendumului.  Planul uselistilor a fost dezvaluit de senatorul PSD Toni Grebla. “Daca ma intrebati pe mine, nicio tara membra a Uniunii Europene nu are prag electoral, pentru ca pragul electoral inseamna, de fapt, anularea rezultatului oricarui referendum.  (…) Ca parere personala, eu cred ca la referendum, avand in vedere ca nu vine populatia la vot, ar trebui eliminat pragul, pentru ca, altfel, referendumul nu isi are sens”, a explicat senatorul social-democrat. Intre timp, “parerea personala” a lui Toni Grebla s-a transformat intr-un amendament sustinut de liberalul Ioan Ghise in Comisia juridica a Senatului, dar care a fost respins la vot. Cu toate acestea, uselistii au declarat ca nu renunta, tema eliminarii pragului electoral urmand sa fie reluata la dezbaterile din plen.

Termenele legale, ignorate

La pachet cu scoaterea pragului electoral din lege, uselistii vor sa prelungeasca si programul de desfasurare a referendumului, in ciuda faptului ca aceasta modificare putea fi facuta doar cu maximum 20 de zile inainte de scrutin. “Exista o intentie de modificare a orarului si cred ca aceasta este corecta, pentru ca trebuie sa creem conditii cetatenilor pentru a-si exprima un drept constitutional, acela de a vota. Si probabil tot prin lege, nu prin ordonanta de urgenta, prin lege va fi adusa aceasta modificare de a mari intervalul orar”, a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, care a dat de inteles ca USL nu da doi bani pe termenele prevazute in lege.

[poll id=”306″]

author avatar
eNational
629 afisari

1 COMENTARIU

  1. Poporul roman TREBUIE sa intelega DIN ACEST CIRC EXTREM DE PAGUBOS SI PERICULOS PENTRU SOARTA RO ca oamenii care doresc sa reprezinte Romania ca al de BASESCU, ANTONESCU si PONTA este necesar sa mearga MAI INTAI in strainatate la un laborator autorizat de PSIHIATRIE pentru a fi examinati.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger