AcasăNewsCrin Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

Crin Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat, marti, legea de modificare a Legii referendumului, potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale.

Crin Antonescu „a semnat marti, 17 iulie 2012, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”, precizeaza sursa citata.

Luni seara, presedintele interimar a precizat, intr-o declaratie de presa, ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a fost votata de Parlament si cum a trecut prin Curtea Constitutionala. „Am decis sa promulg legea de modificare a Legii referendumului, asa cum a fost ea votata de Parlamentul Romaniei, asa cum a trecut prin Curtea Constitutionala. In legatura cu continutul legii, care consacra un cvorum de participare de cel putin 50% plus unu din alegatorii inscrisi in listele electorale, se pot discuta multe lucruri. Personal, am rezerve fata de faptul ca aceasta formula incalca sau ignora tocmai recomandarile Comisiei de la Venetia, in aceasta materie, recomandari care de atatea ori luate in calcul si respectate si la care au facut trimitere cei multi din tara si din afara tarii care in aceste zile au pledat pentru acest cvorum”, a afirmat presedintele interimar, Crin Antonescu.

author avatar
Cristina Stefan
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger