AcasăNewsTelenovela talibana cu adulter si executii publice

Telenovela talibana cu adulter si executii publice

Talibanii, ca talibanii, cand nu darama statui vechi de peste 5.000 de ani, isi impusca nevestele adulterine. Sau amantele „adulterine”. Sau intre ei, pentru ca nici americanii nu-i mai cauta prin pesteri.

Plictisiti de atata lupta cu americanii, talibanii le trag iubitelor afgane cateva gloante in cap

CNN a prezentat recent o filmare a ceea ce parea un episod dintr-o telenovela cu titlul „Te-ai dus cu el, mori de mana mea”.

Sigur, atat telenovela, cat si titlul sunt fictive, dar filmul prezentat de CNN este cat se poate de real. Potrivit imaginilor, o femeie sta cu spatele, iar un taliban indreapta arma catre ea, apoi trage trei gloante, pana cand „condamnata” cade. Dupa care mai trage inca sase gloante, asa, de control. Partea cu uciderea femeii nu a mai fost prezentata de CNN, dar se pare ca la mijloc e, intr-adevar, o telenovela.

S-a facut dreptate…

Conform guvernatorului afgan Abdul Basir Salangi, femeia se afla „in vorba” cu doi comandanti locali ai talibanilor dintr-un sat afgan. De la ce s-au luat nu se stie, dar se pare ca neputand hotari a cui sa fie, barbatii au stabilit – printr-un tribunal format din ei doi – ca femeia a comis adulter si trebuie omorata. Ceea ce s-a si intamplat, ceea ce denota ca drepturile femeilor in Afganistan sunt inexistente. Povestea are si o morala. Afland de fapta celor doi comandanti, un al treilea sef local i-a impuscat pe cei doi. S-a facut dreptate (!?).

author avatar
Arpad Dobre
788 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger