AcasăNewsPlecarea lui Ponta la UE analizata de magistrati

Plecarea lui Ponta la UE analizata de magistrati

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut ministrului de Externe Andrei Marga copii ale corespondentei purtate cu institutiile UE, cu Victor Ponta si cu Administratia Prezidentiala, in cazul plecarii premierului la Consiliul European.

Plecarea premierului Victor Ponta la Bruxelles, pentru a reprezenta Romania la Consiliul European, este analizata de catre magistratii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, acestia cerandu-i in acest sens, joi, ministrului de Externe, Andrei Marga, copii ale corespondentei purtate cu Uniunea Europeana, cu Administratia Prezidentiala si cu premierul Victor Ponta.

„Stimate domnule ministru, in interesul solutionarii dosarului cu numarul de mai sus (n.r. – 627/P/2012) va rugam sa ne comunicati in copie toate inscrisurile pe care le detineti referitoare la corespondenta purtata cu institutiile Uniunii Europene, cu Administratia Prezidentiala – Cancelaria Presedintelui si cu prim-ministrul Victor Ponta referitor la componenta delegatiei care urma sa reprezinte Romania la lucrarile Consiliului European de Vara de la Bruxelles, din perioada 28 – 29.06.2012”, se arata in adresa, conform Realitatea TV.

Decizia a fost luata dupa ce, chiar pe 28 iunie, in prima zi a Consiliului Europei, au fost trimite cinci plangeri impotriva premierului Victor Ponta si a ministrului de Externe Andrei Marga, acuzandu-i pe acestia de incalcarea Constitutiei dat fiind faptul ca magistratii Curtii Constitutionale au declarat ca Traian Basescu este cel care trebuie sa se deplaseze la Bruxelles. Ulterior au mai fost depuse alte 30 de cereri pentru ca, in final, sa se ajunga la 65 de plangeri penale contra celor doi.

Conform procedurii, acestea au fost inregistrate, analizate si repartizate procurorilor pentru verificari.

 

author avatar
Ionut Zgimbau
242 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger