AcasăSPORT18 ani de la cea mai mare victorie a nationalei de fotbal...

18 ani de la cea mai mare victorie a nationalei de fotbal VIDEO

(foto: youtube)

In 3 iulie 1994 selectionata de fotbal a Romaniei reusea cea mai mare victorie a ei, reusind sa invinga Argentina cu 3 -2, in urma victoriei „tricolorii”calificandu-se in sferturile de finala.

(foto: youtube)

Marti se implinesc 18 ani de la cea mai importanta victorie a nationalei Romaniei de fotbal, calificarea in sferturile de finala a Campionatului Mondial din Statele Unite. „Generatia de aur” reusea atunci, in 1994, sa invinga, cu 3 -2, selectionata Argentinei, reusind cea mai mare performanta la nivelul echipei nationale.

Partida Romania – Argentina s-a jucat pe „Rose Bowl”, din Pasadena, Los Angeles, in fata a peste 90.000 de spectatori. Acesta a fost primul meci la care a lipsit Diego Maradona, jucatorul argentinian fiind suspendat pentru dopaj cu cocaina.

Primii care au deschis scorul au fost romanii, prin Ilie Dumitrescu. Argentinienii au egalat in minutul 18, din penalty, prin Batistuta. Ilie Dumitrescu a fost cel care a readus nationala Romaniei in avantaj, printr-un gol inscris in mintul 18. Gheorghe Hagi ainscris si el, in minutul 58, pentru ca argentinienii sa reduca din diferenta in minutul 73.

Din reprezentativa de fotbal a Romaniei faceau parte, la acel moment, Dan Petrescu, Prodan, Belodedici, Mihali, Selymes, Lupescu, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu, Gheorghe Hagi, Galca), Dumitrescu  si Papura. Selectioner era Anghel Iordanescu.

In sferturile de finala romanii au fost infranti, la penalty-uri, de catre Suedia.

[youtube]3CalDg1IDk4[/youtube]

author avatar
Ionut Zgimbau
870 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger