AcasăNewsNoua Ordine Mondiala, instaurata de corporatiile transnationale

Noua Ordine Mondiala, instaurata de corporatiile transnationale

Statele membre TPP experimenteaza o jurisdictie ce se vrea transnationala

Un document intrat in posesia ziaristilor de la Alert Press demonstreaza ca Trans-Pacific Partnership (TPP) este o organizatie prin care se implementeaza in secret Noua Ordine Mondiala.

Statele membre TPP experimenteaza o jurisdictie ce se vrea transnationala

Documentul, verificat de Public Citizen’s Global Trade Watch (PCGTW),  arata ca de peste doi ani TPP negociaza 26 de capitole, dintre care doar doua (retineti, doar DOUA!) tin de comert, acesta fiind scopul oficial al parteneriatului.

Privilegii pentru elita investitorilor

In raportul TPP, 24 de capitole din 26 nu aveau legatura cu comertul

Restul de 24 de capitole se refera la privilegii, drepturi pentru corporatiile transnationale, prin care vor limita reglementarile protective ale legislatiilor nationale.

Fermierii japonezi il acuza pe premier ca vrea sa dea pe mana TPP agricultura tarii

PCGTW este o organizatie americana care urmareste respectarea drepturilor democratice ale cetatenilor, securitatea lor economica si accesul la calitatea serviciilor. De aceea a si pornit o campanie impotriva secretizarii negocierilor TPP, care incalca grav drepturile tuturor cetatenilor din statele membre (Noua Zeelanda, Chile, Singapore, Brunei, plus SUA, Australia, Peru, Vietnam si Malaezia, iar Australia, Japonia, Canada si Mexic interesate). Din documentul TPP intrat in posesia PCGTW reiese ca elita investitorilor transnationali urmareste sa-si impuna conditiile fara drept de apel. Instrumentul principal de control al TPP asupra guvernelor  nemultumite de hotararile elitei va fi un Tribunal International, ale carui legi vor prima in fata legilor federale si nationale.

Tribunal international pro corporatii

Mecanismul este „simplu” si daca va functiona ca uns in cadrul TPP, se va instaura practic la nivel mondial, iar ca acesta sa reziste, trebuie sustinut de state politienesti, in care supravegherea cetateanului de rand sa fie totala. De aceea se si constata achizitionarea a tot mai multe mijloace de control asupra multimii, de catre state care fac parte dintr-un parteneriat economic. In schema guvernarii mondiale creata de corporatiile transnationale, guvernele nationale, alese in mod democratic, vor avea doar rolul sa fie aservite prin legaturi juridice si economice severe agentilor corporatiilor transnationale. Armata, politia si tribunalele nationale vor avea ingratul rol sa tina la „bara” cetatenii. Mecanismul de functionare a statele membre va fi asemanator cu cel experimentat acum in Zona Euro, se arata in document. Schema guvernarii statelor TPP, cum reiese din negocierile raportului ajuns in mana ziaristilor,  include un sistem de justitie paralel, care sa fie administrat de trei judecatori. Acestia vor avea dreptul suveran sa impuna guvernelor lumii tot felul de legi si taxe care vor favoriza corporatiile transnationale. Sistemul a fost experimentat pe parteneriate mai restranse, ca NAFTA. In cadrul acestui acord comerical, s-au platit deja corporatiilor peste 350 de milioane de dolari numai prin taxe: de transport, de protectie de mediu, de toxicitate, timbre pentru taxe de drum etc. Tribunalul international „corporatist” este construit din start sa dea dreptate intotdeauna transnationalelor. De exemplu, daca o corporatie transnationala va actiona in judecata un stat pentru ca i-a permis sa investeasca in vederea obtinerii unei licente de exploatare si apoi nu a mai acordat acea licenta, Tribunalul Transnational poate obliga statul respectiv sa permita exploatarea propriilor resurse, in conditiile impuse de corporatii. Daca refuza, statul rerspectiv va fi exclus de pe lista investitorilor si va fi ingenunchiat economico-financiar. Evident, statele de pe lista investitorilor corporatisti sunt bogate in resurse naturale!

„Dracula” trebuie scos la lumina

Lori Wallach, director la PCGTW, compara conspiratia corporatista cu Dracula! „Genul acesta de aranjamente nu se pot aproba decat in mare secret. Publicului ii este prezentat doar ce trebuie sa stie. Nu ne putem impotrivi decat scotand la lumina negocierile secrete. Pentru ca, precum Dracula, conspiratiile se dezintegreaza atunci cand sunt aduse in lumina. ”Discutiile dintre liderii TPP de acum doi ani si jumatate au fost atat de secrete, incat senatorului Ron Wyden, presedintele Comitetului pentru Comert al Senatului american, in jurisdictia caruia intrau acordurile TPP, nu i s-a permis accesul la informatii.  Iar asta in timp ce, 600 de „consilieri corporatisti” au avut un cuvant greu in negocieri! Ron Wyden este si in Comitetul pentru Servicii Secrete si are acces la date refiritoare la facilitati nucleare. De accea a introdus o legislatie care sa forteze Administratia Obama sa permita comitetului senatorial sa aiba acces la negocierile TPP. Dupa cum reiese din document, pana acum doar Australia refuza jurisdictia unei „corporatii de investitori”. Cei mai acerbi sustinatori ai sistemului juridic „paralel” cu cele nationale sunt corporatistii americani, care au tot ce le trebuie sa exploateze resursele naturale din orice stat, dar sunt impiedicati de legile protectoare ale acestora!

 

author avatar
Adina Mutar
852 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger