AcasăOldSintem finalisti! Am cistigat Cupa!

Sintem finalisti! Am cistigat Cupa!

Spania a cistigat pentru prima data in istorie Cupa Mondiala. „Furia roja” s-a impus cu 1-0, in fata Olandei, dupa prelungiri, duminica seara la Johannesburg. Ibericii au jucat si cistigat prima lor finala, in timp ce batavii au pierdut pentru a treia oara in ultimul act, dupa 1-2 cu Germania (1974) si 1-3 cu Argentina (1978).
De asemenea, Spania a reusit „dubla” Campionat European / Cupa Mondiala, la fel ca Germania (Euro 1972, CM 1974) si Franta (CM 1998, Euro 2000), singurele echipe nationale care mai realizasera o astfel de performanta. In fine, pentru prima data in istoria Cupei Mondiale, o nationala europeana a cistigat trofeul intr-o editie desfasurata in afara Europei.

*SPANIA – OLANDA 1-0*

Gol: Iniesta ‘117
Eliminat: Heitinga ‘109

Spania: Iker Casillas – Sergio Ramos, Pique, Puyol, Capdevila – Sergio Bus­quets, Xabi Alonso (’87 Fabregas) – Pedro (’60 Jesus Navas), Xavi, Iniesta – David Villa (‘106 Fernando Torres).

Olanda: Stekelenburg – Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst (‘105 Braafheid) – Van Bommel, De Jong (’99 Van der Vaart) – Robben, Sneijder, Kuyt (’71 Elia) – Van Persie.

*Spania ia 23,8 milioane de euro*

Cistigatoarea Cupei Mondiale, reprezentativa Spaniei, va fi recompensata cu 23,8 de milioane de euro. Vicecampioana Olanda va primi 19 milioane de euro, in timp ce echipele care au disputat finala mica, Uruguay si Germania, au de luat fiecare cite 15,8 milioane de euro. FIFA a pus la dispozitie formatiilor participante bonusuri in valoare totala de 333 de milioane de euro.l

*Torres, intindere de 50 de milioane de lire sterline*

Accidentarea lui Fernando Torres din prelungirile partidei (atacantul spaniol a suferit o intindere musculara) ii poate pune in pericol transferul la Chelsea Londra, sustine „Daily Mirror”. Jurnalistii englezi au aflat ca oficialii londonezi nu vor sa mai plateasca 50 de milioane de lire sterline, atit cit erau dispusi sa achite inaintea turneului final, si vor demara negocierile cu FC Liverpool pentru o suma mult mai mica. „Niciun gol la Mondiale si o accidentare serioasa in final, de la aceste date vor incepe tratativele”, a scris tabloidul britanic. Cum, insa, sefii „cormoranilor” nu sint dispusi sa lase din pretentii, sansele ca Chelsea sa-l mai transfere pe Torres scad simtitor.

Finala Cupei Mondiale nu putea fi ratata de marile personalitati ale planetei. Printre VIP-urile prezente la Johannesburg s-au aflat celebrul tenor Placido Domingo, fotomodelul Naomi Campbell, cintareata Shakira, actorul Morgan Freeman, Kofi Annan, ex-secretar general ONU, Jacques Rogge, presedinte CIO. Casa Regala a Spaniei a fost reprezentata de Alteta Sa Regina Sofia, Principele Felipe si Printesa Letizia, in timp ce din partea Olandei au venit Printul Willhem Alexander (mostenitorul tronului) si sotia, Printesa Maxima.

*Caracatita Paul e pe moarte!*

Cefalopodul care a facut senzatie pe parcursul Cupei Mondiale, prin pronosticurile exacte pe care le-a oferit, este pe moarte. Rainer Kaiser, specialist al acvariului din Berlin, sustine ca durata medie de viata a unei caracatite de genul lui Paul este de maximum un an si jumatate. „Paul este un mascul si acestia nu traiesc mai mult de un an si patru luni. Orice altceva ar presupune o minune biologica”, a afirmat Kaiser. Altfel, desi se credea ca Paul s-a nascut in Anglia si a dat pronosticuri si la Euro 2008, ultimele informatii sustin ca adevaratele origini ale caracatitei sint din Italia, din insula Elba. Paul ar fi fost pescuit in aprilie, iar apoi vindut in iunie pentru 179 de euro acvariului din Ober­hausen.

*40.000 de euro pentru „transfer”*

Popularitatea lui Paul a facut ca un director al clubului Betis Sevilla, Francisco Nucherra, sa faca o oferta de „transfer”. Acesta este gata sa plateasca 40.000 de euro acvariului din Oberhausen pentru ca Paul sa-i fie cedat, considerind ca acesta ii va purta noroc lui Betis. Nucherra, care face afaceri in Miami, a comandat deja un acvariu pentru caracatita, in cazul in care afacerea se va perfecta.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger