AcasăOldNokia recupereaza cu politia un prototip de telefon pierdut

Nokia recupereaza cu politia un prototip de telefon pierdut

*Noi metode de “marketing”*

Nokia a cerut ajutor politiei ruse pentru recuperarea prototipului unui telefon mobil care ar fi intrat in posesia unui blogger, care a postat pe internet poze si recenzii legate de aparat inainte de prezentarea oficiala, scrie Wall Street Journal. In contextul in care nu este prima data cind o mare companie telecom “rataceste” un prototip inaintea lansarii, cazul Iphone4 de la Apple fiind deja arhicunoscut, se impune intrebarea daca nu cumva asistam la o noua “metoda” de promovare care isi face loc in acesta industrie.

Prototipul gasit de bloggerul rus Eldar Murtazin, pe care Nokia vrea sa-l recupereze, este modelul N8, cu ecran tactil. Bloggerul si-a publicat recenziile pe 26 aprilie, cu o zi inainte ca grupul finlandez sa prezinte telefonul. Intr-un interviu, Murtazin a declarat ca gadgetul nu se afla in posesia sa. Telefonul si pozele i-ar fi fost aduse de o “sursa” pe care bloggerul nu a vrut sa o dezvaluie. Murtazin sustine ca a fost contactat la mijlocul acestei saptamini de departamentul de infractiuni economice din cadrul ministerului de Interne din Rusia. Politia din Moscova a anuntat ca nu poate comenta acest caz insa este aproape sigur ca autoritatile moscovite s-au sesizat la solicitarea companiei Nokia.
Situatia finlandezilor este similara cazului Apple care a “pierdut” prototipul Iphone4, prin neglijenta unui angajat, intr-un …bar. In cazul Apple, prototipul a ajuns chiar pe mina celor de la Gizmodo, unul dintre cele mai importante site-uri specializate in tehnologie, care au publicat imagini si informatii despre device cu mai multe luni inainte de lansarea oficiala a telefonului.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger