AcasăSPORTPremier League, campionat de un miliard de lire pe an

Premier League, campionat de un miliard de lire pe an

Manchester City este campioana en-titre a Angliei

Conducerea Federatiei Engleze de Fotbal a anuntat ca a vandut drepturile tv pentru meciurile din Premier League cu suma de 3,018 miliarde de lire sterline. Contractul a fost semnat pentru perioada 2013 – 2016, cluburile urmand sa incaseze putin peste un miliard de lire sterline pe sezon.

Manchester City este campioana en-titre a Angliei

Suma este cu aproape 70% mai mare decat cea receptionata de Federatie la semnarera contractului anterior, pentru perioada 2010-2013, cand s-au obtinut „doar” 1,78 miliarde de lire sterline.

Cel mai important jucator pe piata media din fotbalul englezesc ramane SkySports, post de televiziune care va plati 2,28 miliarde de lire sterline pentru a transmite live cate 114 meciuri pe sezon, respectiv trei meciuri pe etapa. La un calcul simplu observam ca SkySports va investi aproape 6,7 milioane de lire sterline pentru fiecare meci pe care il va transmite live. Orientativ, in 1992, cand prima liga englezesca a inceput sa se numeasca „Premier League”, SkySports platea de zece ori mai putini bani pentru fiecare joc, adica 670.000 de lire sterline. Marea surpriza din acest an o reprezinta implicarea in afacere a platformei BT Vision, care da 738 de milioane de lire sterline pentru un meci pe etapa in cele trei sezoane negociate. BT Vision, care a scos din ecuatie celebrul ESPN, va achita ceva mai putin de 6,5 milioane de lire sterline pentru fiecare meci transmis live. Exista informatii ca, din 2016, postul de televiziune arab Al Jazira se pregateste sa puna monopol pe drepturile de televizare a meciurilor din Anglia.

author avatar
Cristi Ionita
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger