AcasăMONDENAngela Gheorghiu e si comandor, si ambasador

Angela Gheorghiu e si comandor, si ambasador

Soprana Angela Gheorghiu adevenit ambasador pe scena Tuscan Sun Festival, de la Florenta

Soprana Angela Gheorghiu a primit titlul de Ambasador UNESCO al Pacii in timpul concertului pe care l-a sustinut recent la Florenta.

Soprana Angela Gheorghiu adevenit ambasador pe scena Tuscan Sun Festival, de la Florenta

Soprana Angela Gheorghiu este de cateva zile Ambasador  UNESCO. Artista a primit acest titlu la Florenta, in timpul concertului pe care l-a sustinut in compania tenorului albanez Saimir Pirgu.

Distinctia i-a fost oferita chiar pe scena de catre Hans d’Orville, ambasadorul UNESCO in Italia, urmand ca investitura oficiala sa aiba loc la Paris. Pentru a demonstra ca sustine trup si suflet cauza UNESCO, dar si ca este constienta de rolul pe care il au educatia si cultura in  formarea unui individ, artista a acceptat sa doneze organizatiei intreg onorariul pentru amintitul concert. Printre spectatorii care au aplaudat-o pe Angela Gheorhiu la Florenta s-a aflat si bunul sau prieten, tenorul italian Andrea Boccelli. De-a lungul timpului, soprana a primit diferite  titluri si distinctii, printre care si Ordinul „Steaua Romaniei” in grad de Comandor.

author avatar
Alina Creanga
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...

Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu

Ouăle sunt la mare căutare, înainte de Paştele 2024. În afară de faptul că sunt folosite ca ingerdiente pentru diferite feluri culinare, gospodinele le...
proger