AcasăNewsElevii americani, cobai pentru Bill Gates

Elevii americani, cobai pentru Bill Gates

Gates investeste in diferentierea elevilor

The Washington Post scrie de un nou proiect „excentric” al miliardarului Bill Gates, acela de a pune „bratari galvanice” pe mainile elevilor, ca sa le masoare gradul de atentie.

Gates investeste in diferentierea elevilor

Gates a investit peste un milion de dolari in acest proiect, elaborat de specialisti de la Universitatea Clemson si Centrul National pentru calculul Timpului de Invatare (NCTL).

Daca experimentul isi va dovedi utilitatea, „bratarile cu raspuns galvanic prin piele” vor fi introduse in scoli. Care ar fi utilitatea? „Elaborarea unei scale diferentiale a nivelului de invatamant”, dupa cum se arata intr-un raport al NCTL. The Washington Post considera ca era mult mai nimerit ca Gates sa cumpere de banii investiti carti, caiete, material didactic pentru scolile defavorizate. Mai ales ca proiectul mai necesita cateva milioane cu experimentarea si alte milioane pentru producerea bratarilor biometrice. In acest timp, nenumarate scoli se inchid pentru ca nu au bani sa-si plateasca facturile. Pai asta e si ideea!, sustine presa alternativa. Sa se creeze o noua elita, iar „trogloditii” sa treaca la munca.

author avatar
Adina Mutar
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger