AcasăOldBrazilia - Argentina, finala asteptata

Brazilia – Argentina, finala asteptata

Cea mai visata finala din istoria fotbalului ar putea deveni realitate la Mondialul din Africa de Sud. Brazilia si Argentina se afla pe jumatati diferite ale tabloului, si se pot intilni in ultimul act al competitiei. Ar fi un duel intre doi selectioneri campioni mondiali ca jucatori: Dunga – 1994 si Maradona – 1986. Niciodata in istoria Cupei Mondiale doua echipe sud-americane nu s-au intilnit in finala unui turneu organizat pe alt continent decit al lor. O finala de acest gen a avut loc in 1950, cind Uruguay a jucat cu Brazilia (a fost, de fapt, ultimul meci, decisiv insa pentru titlu, din cadrul grupei finale din care au mai facut parte Suedia si Spania).

Ultimul meci dintre cele doua superechipe a avut loc la Rosario, pe 6 septembrie 2009, in preliminariile CM 2010. Brazilia s-a impus in deplasare cu 3-1 (Luisao ’24, Luis Fabiano ’30, ’68 / Datolo ’66), fiind prima victorie in Argentina dupa 14 ani.

Bookmakerii dau si ei Brazilia – Argentina ca fiind cea mai probabila finala din Africa de Sud. Casa de pariuri „William Hill” ofera o cota de 7 pentru cei care mizeaza ca cele doua vor juca la Johannesburg, pe 11 iulie, cu trofeul pe masa.

*Parreira: „Atentie la Uruguay!”*

Selectionerul Africii de Sud, brazilianul Carlos Alberto Parreira, a pronosticat o finala intre marile rivale sud-americane Brazilia si Argentina, laudind totodata selectionata Uruguayului. „Cred ca vom avea o finala Brazilia-Argentina, insa atentie la Uruguay, o echipa foarte puternica”, a declarat Parreira, campion mondial cu „selecao” in 1994.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
33 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger