AcasăNewsLocuinte sociale pentru persoanele cu handicap

Locuinte sociale pentru persoanele cu handicap

Persoanele cu handicap vor putea inchiria apartamente sociale, chiar daca au mai detinut in trecut o locuinta

Persoanele cu handicap vor avea dreptul sa inchirieze o locuinta sociala, chiar daca au mai avut o casa pe care au vandut-o.

Persoanele cu handicap vor putea inchiria apartamente sociale, chiar daca au mai detinut in trecut o locuinta

Senatorii din comisia de administratie publica au adoptat recent  o propunere care acorda persoanelor cu handicap dreptul de a inchiria o locuinta sociala. Proiectul de lege isi propune sa reglementeze situatiile de exceptie din legea 448/2006. Potrivit initiatorilor legii, exista cazuri in care o persoana, inainte de a fi intervenit starea de handicap, a detinut o locuinta pe care a vandut-o. Modificarea legislativa permite  ca persoana in cauza sa poata inchiria o locuinta sociala.

Obligatii pentru autoritati

Prin legea 448/2006, autoritatile publice sunt obligate sa introduca un criteriu de prioritate in cazul persoanelor cu handicap, pentru inchirierea, la nivelurile inferioare ale blocurilor, a locuintelor care apartin domeniului public ori unitatilor administrativ-teritoriale. Conform  legii, persoanele cu handicap au dreptul la o camera de locuit suplimentara fata de normele minimale de locuit prevazute de lege,  pe baza contractelor de inchiriere pentru locuintele care apartin domeniului public sau privat al statului. Dupa ce legea va fi adoptata, persoanele cu handicap pot adresa cereri catre primarii pentru inchirierea de locuinte.

author avatar
Arpad Dobre
1.801 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger