AcasăOldPSD inventeaza cenzura «populara si deschisa»

PSD inventeaza cenzura «populara si deschisa»

Cum solutii viabile anticriza este cam greu sa nascocesti, PSD a trecut la licente parlamentaro-poetice. Asa s-a nascut „motiunea de cenzura populara, speciala si deschisa”. Cum Regulamentele celor doua Camere nu tin cont de lirica parlamentarilor, PSD are nevoie tot de 236 de voturi pentru a-si trece motiunea.

Cind vine vorba despre sprijinul necesar adoptarii, in corul pesedist se disting doua voci – a lui Ponta, care sustine ca „motionistii” s-au inmultit, si a lui Hrebenciuc, care afirma ca opozitia se poate baza tot pe cele doua componente cunoscute, PSD si PNL.
In pofida optimismului afisat, Victor Ponta are si el dubiile lui ascunse, din moment ce va depune motiunea doar daca va fi semnata de cel putin 236 de parlamentari – pentru a fi sigur ca de data aceasta va trece. Daca nu, nu-i bai, PSD va lasa motiunea sa se coaca pina la toamna, cind alesii se vor aduna de prin concedii.

*Pesedistii, pusi ieri sa semneze motiunea*

Liderul PSD a explicat si in ce consta caracterul „special”: “Este o motiune deschisa, populara. Toti parlamentarii PSD o vor semna. O vom trimite grupului PNL, iar apoi, individual, la toti senatorii si deputatii care mai sustin Guvernul. Speram ca azi, miine, poimiine sa stringem 236 de semnaturi care sa ne permita introducerea, discutarea si trecerea motiunii”.
Tot Ponta a anuntat si telul exact urmarit: “Sa conduca la plecarea Guvernului Boc si, pe de alta parte, la o noua majoritate parlamentara”.
Fara a preciza daca noul text va fi si el o coproductie a marilor poeti ai neamului plus parlamentarii zilelor noastre, Ponta a mentionat ca PSD a identificat 10 motive pentru care Guvernul Boc trebuie sa lase altora Palatul Victoria. Printre pacate figureaza “dispretuirea pensionarilor”, cresterea impozitelor, taierea subventiilor, protejarea “clientelei politice”.

*Anticipatele – prea costisitoare pentru actualii alesi*

In timp ce semnau motiunea sub privirea vigilenta a conducerii, pesedistii pomeneau si despre delicatul subiect al alegerilor anticipate. In care unii cred, iar altii ba. Cei care iau in serios varianta pomeneau ca strategia in materie vizeaza caderea cabinetului Boc si inlocuirea lui cu un guvern de tehnocrati pentru cele trei luni necesare organizarii alegerilor. Pesimistii nu se sfiau in schimb sa aminteasca de costurile implicate de alegeri si de totala lipsa de apetit manifestata de actualii alesi atunci cind vine vorba sa-si puna iar mandatul in joc. Tabara echilibrata afirma si ea ca cel mai bine este sa se astepte toamna – cind nu se vor numara doar bobocii, ci si procentele pierdute de PDL si Basescu in timpul acestei veri „rationalizate”.

*Ponta nu face magiun cu Crin. Prefera dulceata de trandafiri*

Hotarit sa demoleze cu orice chip cabinetul Boc, PSD nu prea stie insa ce sa faca dupa, in caz de succes. Varianta cea mai la indemina – o guvernare PSD-PNL – nu este deloc pe placul lui Victor Ponta. “Nu domnule! PSD o sa vrea sa guverneze cu Guvern PSD cu masuri de stinga, PNL probabil o sa vrea sa guverneze cu masuri liberale. Iar facem magiun?” – a izbucnit, ieri, liderul PSD.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
40 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger