AcasăNewsEmil Boc, parodiat in filmul "Resident Emil"!

Emil Boc, parodiat in filmul „Resident Emil”!

Fostul premier Emil Boc este personajul principal al unui film de foarte scurt metraj, o parodie horror intitulata „Resident Emil” si realizata de un jurnalist clujean, acesta afirmand ca, prin anuntul candidaturii lui Boc la Primarie, filmul devine unul „vizionar”.

Filmul de foarte scurt metraj realizat de jurnalistul clujean Vasile Hotea-Fernezan va fi prezentat in premiera, vineri seara, in cadrul unei festival care a inceput la Cluj-Napoca. Vasile Hotea-Fernezan a declarat, joi, ca prin candidatura la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc ii va promova filmul, care este „o glumita politica”.

„Institutul Francez organizeaza in cadrul Festivalului Très Courts o competitie speciala de filme foarte scurte romanesti. Anul acesta s-au primit 67 de filme din toata tara, realizate de amatori sau de studenti la facultatile de film. Eu am intrat in competitie cu filmul «Resident Emil», care are o durata de trei minute si care va fi proiectat, in premiera, vineri, in cadrul festivalului. Pelicula il are ca personaj principal pe Emil Boc. Prin candidatura sa la Primaria Cluj-Napoca, Boc imi promoveaza filmul care, sunt convins, va fi bine primit de public. Ii recomand si lui Emil Boc sa il vada. Nu consider micul meu experiment un film, este mai mult o glumita politica, o parodie horror”, a aratat jurnalistul.

El a mentionat ca pelicula a fost filmata in martie 2012 si montata cu cateva ore inainte de expirarea termenului de inscriere in concurs. „Filmarile au durat o zi, mai mult a durat post-productia, respectiv montajul si desenele animate. Actorii sunt din familie si prieteni, pe ei i-am luat pe nepregatite, nu stiau ce urmeaza si le-am dat indicatii rapide. Ne-am distrat mult si la filmari si la montaj. Imaginea, desenele animate si montajul sunt facute de colegi de la TVR Cluj, respective Szoke Szilard – imagine, Ligia Smarandache – animatia si Radu Simu – montajul. Fiecare dintre ei are o mai mare contributie la film decat mine, eu am avut ideea, oamenii s-au pus pe treaba si apoi totul a decurs oarecum simplu, ca o joaca, ne distram si munceam nopti in sir, pentru ca toti avem si job-uri care ne mananca timpul”, a sustinut Vasile Hotea-Fernezan.

Jurnalistul a adaugat ca si-a dorit foarte mult ca Emil Boc sa isi anunte candidatura la Primaria Cluj-Napoca, pentru ca asta face din filmul sau unul „vizionar”. „Am intuit in film, facut cu luni in urma, aceasta candidatura, asa ca domnul Boc nu putea sa aleaga o perioada mai buna pentru anuntarea candidaturii. De fapt, cred ca s-a inscris in cursa pentru Primarie doar pentru a-mi promova filmul, al carui fan ar trebui sa fie. Emil Boc a avut ghinionul sa joace in acest film pentru ca prenumele Emil seamana mult cu Evil si pentru ca a fost «resident» la Guvern si vrea sa fie «resident» si la Primarie. Este un politician care s-a expus ironiei prin statura sa politica. Psihanalitic, cosmarul sau cu gastele uriase poate explica cosmarul provocat natiunii. Filmul a pornit de la o analiza a politicului, O alta posibila explicatie pentru acest film ar fi faptul ca simt din cand in cand nevoia cate unui gest de fronda, ca exercitiu de libertate, pentru a-mi dovedi ca nu m-am lasat «prins» de sistem”, a spus Hotea-Fernezan.

Vasile Hotea-Fernezan are 36 de ani, este absolvent al Facultatii de Filosofie a Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB) si lucreaza ca reporter la TVR.

In cadrul Festivalului Tres Courts, care a inceput joi si va dura pana sambata, la cinema Victoria, au fost selectate 18 filme, care vor fi difuzate ulterior in 20 de orase din Romania.

author avatar
Ciprian Purice
487 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger