AcasăNewsSarkozy anticipeaza o participare masiva in cel de-al doilea tur

Sarkozy anticipeaza o participare masiva in cel de-al doilea tur

Nicolas Sarkozy a declarat cu o saptamana inaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Franta, intr-un interviu acordat saptamanalului Parisien Dimanche, ca anticipeaza o participare masiva la votul din 6 mai.

Intrebat despre posibilitatea de a fi invins in al doilea tur asa cum anticipeaza sondajele, presedintele-candidat a raspuns: „Vom vedea. Dar va reamintesc ca in urma cu trei luni toata clasa mediatica isi punea intrebarea daca voi intra in al doilea tur”.

„Sondajele s-au inselat atat de mult”, a adaugat el. „Priviti rata de abtinere, care a fost total supraestimata. Este dramatic”, a declarat el. In primul tur, rata de participare a atins 80 la suta, in timp ce mai multe sondaje anticipau in ultimele saptamani ca aceasta nu va depasi 75 la suta, chiar 70 la suta.

„Simt cum creste o mobilizare pe care nu am vazut-o niciodata in toata viata mea politica”, a adaugat Sarkozy, „si, de la primul tur, a mai crescut putin. Va fi o participare masiva”.

Nicolas Sarkozy, care refuza sa spuna pe cine va numi in functia de premier in cazul unei victorii la 6 mai, subliniaza ca „viitorul majoritatii este sa gaseasca o coerenta intre centrul si dreapta republicana”.

author avatar
Ciprian Purice
67 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger