AcasăOld"PRINŢISORUL"

„PRINŢISORUL”

Brazilia – Coreea de Nord. Se intoneaza imnul asiaticilor. Unul dintre fotbalisti izbucneste in plins, traind momentul la maximum. Este Jong Tae-Se, un adevarat personaj in Asia. Atacantul de 26 de ani s-a nascut si a crescut in Japonia, intr-o familie cu tata sud-coreean si mama nord-coreeana, devenind in timp un idol pentru nationala care s-a calificat dupa 44 de ani la o noua Cupa Mondiala.

Jong s-a nascut la Nagoya (Japonia), intr-o familie de etnici coreeni. A mostenit cetatenia sud-coreeana a tatalui sau, dar a fost crescut si scolit in traditia nord-coreeana a mamei sale. Fotbalistul nu a trait niciodata in Coreea de Nord si marturiseste ca nici nu are de gind sa o faca, dar poarta cu mindrie tricoul nationalei pe care a ales sa o reprezinte. De aceea si plinge la intonarea imnului tarii sale. Jong poate deveni cel mai important fotbalist al acestei tari, dupa Pak Doo Ik, marcatorul golului din 1966, care a eliminat Italia de la Cupa Mondiala. Ca stil de joc se aseamana cu Wayne Rooney, dar comportamentul sau aduce mai mult cu David Beckham. Ii plac masinile, muzica rapp, hainele si isi schimba frizura des. Biograful sau, Shin Mu Koeng, care traieste in Tokyo, explica cit de greu e de inteles pentru ceilalti oameni un personaj precum Jong Tae-Se. „Este japonez, dar nu este un japonez, este sud-coreean, dar evolueaza pentru Coreea de Nord, este un nationalist nord-coreean, dar traieste in Japonia – toate lucrurile astea sint greu de priceput si mai ales de admis”, a explicat Shin.
Pina acum, Jong a marcat 16 goluri pentru nationala antrenata de Kim Jong-Hun. Cum marturiseste atacantul ca se vede peste cinci ani? Conducind o masina demna de un star rapp, cu o componenta a formatiei Wondergirls (versiunea sud-coreeana a Spice Girls) la brat si evoluind pentru un club mare din Europa, probabil Manchester United. Multi spun ca Jong Tae-Se este „Rooney al Coreei de Nord”, insa fanii nord-coreeni spera ca despre Wayne Rooney sa se spuna ca este „Jong Tae-Se al Angliei”.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger