AcasăNewsUPDATE Elicopter prabusit in Tulcea: 5 persoane au murit, 3 ranite!

UPDATE Elicopter prabusit in Tulcea: 5 persoane au murit, 3 ranite!

UPDATE. Primele ipoteze in cazul prabusirii elicopterului de la Ostrov de joi dupa-amiaza, sunt eroare de pilotaj sau o defectiune tehnica.

Un elicopter s-a prabusit, joi dupa-amiaza, in localitatea Ostrov, din judetul Tulcea, primele informatii indicand ca in aparatul de zbor s-ar fi aflat cel putin opt persoane.

Cinci persoane au murit, dupa ce elicopterul a luat foc, au declarat surse judiciare, care au precizat ca aparatul, alaturi de un altul, tranzita Romania. Potrivit reprezentantilor ISU Tulcea, accidentul a avut loc in localitatea Ostrov.

Doua elicoptere moldovene survolau Romania, unul dintre aparate prabusindu-se. Cele doua elicoptere moldovene, care zburau in echipa, aveau la bord cate cinci persoane, au declarat surse judiciare. Cel de-al doilea aparat a aterizat de urgenta pentru a-i ajuta pe cei aflati in elicopterul prabusit.

La fata locului s-au dus ambulante si echipaje de interventie.

Au plecat de la Chisinau catre Turcia

Cele doua elicoptere decolasera, joi, din Chisinau si se indreptau spre Turcia, potrivit Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA). Din primele informatii, pilotul aparatului cazut ar fi ucrainean, iar pasagerii moldoveni, au declarat, surse judiciare. Elicopterul de tip Kamov K-26, cu doua elice suprapuse, care s-a prabusit in zona tulceana Ostrov, este unul civil.

„Ancheta este coordonata de o echipa de procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Pentru buna desfasurare a anchetei, Laura Codruta Kövesi, procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, l-a desemnat pe prim-adjunctul sau, Marius Iacob, pentru a asigura toate masurile procedurale necesare cercetarii, din punct de vedere criminalistic”, se arata in comunicatul Ministerului Public.

Potrivit sursei citate, se deplaseaza la fata locului echipa operativa formata din procurori, impreuna cu specialisti criminalisti condusi de comisar sef Gabriel Taru, directorul Institutului de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

 

author avatar
Ciprian Purice
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger