AcasăOldPSD rasufla usurat: a picat motiunea

PSD rasufla usurat: a picat motiunea

Motiunea de cenzura a cazut, Emil Boc a ramas. Timp de sase ore, Puterea si Opozitia s-au improscat copios cu huiduieli, acuzatii si injurii. Multi pesedisti au stat cu inima strinsa, vazind cum parlamentari din arcul puterii le voteaza motiunea. In cele din urma au rasuflat usurati: nu vor fi nevoiti sa se inhame ei la criza.

In lipsa unei alternative viabile economic, pesedistii au preferat un debut in rime a motiunii. Sursa – Mihai Eminescu, recitatorul de serviciu – deputatul Marian Saniuta.
Dupa startul poetic, pesedistul Dan Sova si-a readus colegii parlamentari la mizeria crizei, lecturind in plen un rezumat al motiunii “Opriti genocidul social”. Ocazie potrivita si pentru a-i adresa prima insulta premierului Boc: “V-ati transformat in argatul domnului Basescu”. Dupa Sova, microfonul a fost preluat de Emil Boc.
Acompaniat de vociferarile si huiduielile salii, acesta a acuzat Opozitia de apararea privilegiilor si pensiilor sale de lux. “Nu stiti pentru ce lege introduceti motiunea. Habar nu aveti pe ce lume traiti”, “Aceasta motiune este un plagiat dintr-un articol al doamnei Ioana Ene, paragrafe luate cu copy/paste. Acesti oaameni vor sa conduca tara”, “Tot textul este plin de injurii. Nu aveti nicio solutie!” – a tunat Boc catre autorii motiunii, pe care i-a acuzat si de ipocrizie. Colegul sau de partid Sever Voinescu i-a tinut isonul: “Avem 17 pagini de pamflet scrise precum in România Mare. Am gasit si citeva minciunele in motiunea asta. Textul motiunii este apa chioara, chiar daca e vinduta pe post de vitriol englezesc”.

*Antonescu cere, oficial, mina PSD-ului*

Replica Opozitiei nu a intirziat “Domnule Boc, cred ca sinteti cazut in cap” – l-a atacat Victor Ponta pe seful Guvernului. Liderul PSD a mai sustinut ca motiunea “este aprobata in strada”, iar rolul PSD-ului este sa opreasca, in Parlament, “un genocid social”.
Ce-i drept, Ponta l-a absolvit de vina pe Emil Boc, considerindu-l “un simplu executant” si l-a indicat pe Traian Basescu fiind adevaratul autor al reducerii veniturilor românilor. “Nu e normal sa batem ciinele pentru ca stapinul vrea sa ne faca rau”, a conchis liderul PSD. Celalalt stilp al Opozitiei, Crin Antonescu, si-a reluat si el tema preferata – România nu are in frunte conducatori adevarati, ci un “dictator”.
Liderul PNL a surprins insa intreaga asistenta prin invitatia adresata pe nepusa masa pesedistului Ponta: “E nevoie sa spunem ca din aceasta seara, daca motiunea trece, sa formam o guvernare impreuna, iar daca nu va trece, sa formam o rezistenta impotriva acestei aberatii”.
Zestrea adusa de Antonescu aliantei nou propuse: “nu am pregatire economica, am vointa, am curaj”.

*La usa Victoriei bate remanierea*

En-gros, Guvernul a scapat. Nu insa si en-detail din moment ce toate informatiile dau ca sigura o remaniere executata in mare viteza. Zvonurile la zi sustin ca Mihai
Seitan zboara in mod cert, la poarta Ministerului Muncii incalzindu-se uneperistul Marian Sirbu. De asemenea, bine n-ar trebui sa se simta nici seful Agriculturii, Mihail Dumitru, despre care multi sustin ca
l-ar pindi mazilirea. Restul ministrilor ar putea sa aiba si ei frisoane, din moment ce mai nou se bate moneda si pe
inevitabila comasare a unora dintre ministere. Interesant este ca nici macar nu a avut loc remanierea de vara si prin mediile politice se vorbeste de o alta de toamna – mult mai serioasa, din moment ce este pomenit chiar si numele premierului Boc.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
46 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger