AcasăNewsHotelierii cer tarife mari si refuza turistii straini

Hotelierii cer tarife mari si refuza turistii straini

Hotelierilor de pe litoral le convin turistii romani, care sunt cheltuitori si nepretentiosi

Unii hotelierii de pe litoral sustin ca daca ofera si all inclusive, si preturi mici, ca in Bulgaria, vor da faliment. Ei mentin tarifele ridicate si nu sunt multumiti de turistii straini, care  le fac ”probleme” si vor servicii multe la preturi mici.

Hotelierilor de pe litoral le convin turistii romani, care sunt cheltuitori si nepretentiosi

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, sustine ca nu se poate incadra in preturile practicate de bulgari. ”Noi, si vorbesc despre hotelierii de pe litoral in general, daca am practica preturile din Bulgaria sau Grecia, am da faliment. Daca vorbim doar de litoralul bulgaresc, preturile lor sunt cu 20-25% mai mici decat la noi”, a precizat Mohammad Murad. El sustine ca hotelierii romani de pe litoral nu pot scadea tarifele la nivelul celor din Bulgaria, unde TVA este 9% (fata de 24% in Romania), iar taxele si impozitele sunt mai mici si mult mai putine. In plus, in Romania,  turistii straini cer si tarife mici si servicii mai bune. Au si de ce, deoarece, in plin sezon, cazarea cu mic dejun ajunge la un hotel de patru stele pe litoral la 85 de euro pe zi, un pret demn de statiunile din Spania si Italia, dar cu demipensiune.

Turistii straini se lasa asteptati

Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism,. crede ca va mai dura pana ce turistii straini vor asalta litoralul romanesc. ”Toti hotelierii de pe litoralul nostru prefera turistii romani, pentru ca sunt cheltuitori si nepretentiosi. Prezenta strainilor in hoteluri ar pune probleme suplimentare, ar fi nevoie de personal mai bine pregatit si de tarife mai mici cu cel putin cu 30%”, a spus  Corina Martin.

author avatar
Arpad Dobre
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger