AcasăOldCutremurologul Istrate il «vede» pe Madalin Ionescu intr-o gradina de zarzavat

Cutremurologul Istrate il «vede» pe Madalin Ionescu intr-o gradina de zarzavat

Pentru ca Diaconescu Direct nu-l mai invita la emisiune (a constatat ca panica nu aduce rating), cutremurologul Ioan Istrate isi vede netulburat de “viziuni”, notindu-le pe blogul personal. E drept, dupa ce i s-a reprosat pe forum ca “prezice” seismele dupa ce au avut loc, a lasat-o mai moale cu miscarile tectonice si s-a reprofilat pe mondenitati si politica.

*Basescu, strins intre evenimente*

La 4 februarie a.c., Istrate are urmatoarea “viziune”: “Presedintele Traian Basescu apare intre doua evenimente, deosebite. Unul il vad in spatele presedintelui si altul cu mult in fata lui.” Foarte adinc. Trebuie sa fii paranormal ca sa-ti dai seama ca Base tocmai fusese reales presedinte si, in noua calitate, pritocea proiectul Parlamentului unicameral! Mai incolo, la 11 martie, Istrate detaliaza: “Aud discutindu-se despre Marea Reforma a Camerei Deputatilor si a Senatului si despre fiecare parlamentar in parte.” Hait, te pomenesti ca Nostradamusul mioritic a atipit in fata televizorului deschis! 6 martie: “O voce anunta: Guvernul si banii cheltuiti. Apoi mesajul se repeta de 3 ori, dar numai cu banii sub diverse forme.” E clar, Istrate adoarme leganat de talkshow-uri politice!

*Aprilie, o luna animata*

In luna pacalelilor, venerabilul este strabatut de vibratii terifiante: “Are loc un eveniment, dupa care apare ceva care se deplaseaza cu 10 m inainte, apoi 2 m in dreapta, apoi 2 m in stinga”. Sa fie premierul Boc, in cautare de bani? Apoi: “Un cetatean dupa ce ma saluta, imi spune la ureche: Furt de Arme. Eu ii raspund : Ai dreptate!” Alooo, domnu’ Istrate, faza cu armele subtilizate de la Ciorogirla e fumata rau! Pe 17 si 18 aprilie, venerabilul noteaza: “Apare in departare, in dreapta, un obiect ca o sfera neagra. Parea ca ma aflu in Piata Victoriei din Bucuresti, la o manifestare. Unul striga in gura mare: Trag cu gloante!” Acuma, nu trebuie sa fii cine stie ce vizionar ca sa te astepti la greve si manifestatii intr-un an de criza acuta. Atita doar ca n-au fost niciun fel de gloante. Doar scutece cu cacatei si topaiala ca la chermeza.

*Adrian Nastase se uita spre stinga la… el insusi*

Fostul premier are un loc special in haluci… pardon, viziunile lui Istrate: “Vad pe un ecran capul lui Adrian Nastase din profil uitindu-se spre
stinga. Dintr-o data, apare in fata lui… din nou el. Stau fata in fata, parca ar fi el in fata unei oglinzi. Imi spun in gind: DEDUBLARE. Apoi, o voce anunta: Adrian Nastase se duce in Germania. Tot pe un ecran apare ca la Adrian Nastase, capul unui cetatean cu fata mai trecuta blond-roscata. O voce anunta: Acesta se duce la Moscova.” Domnule, ce du-te-vino in politica din capul domnului Istrate! Nici inceputul lui mai nu-l gaseste inactiv pe cutremurologul reciclat in politolog: “Il vad pe presedintele României, Traian Basescu… la o masa. Cineva se apropie de el si-l pupa.” Asta da, predictie! Istrate l-a vazut pe Base la botezul odraslei princiare! Dar “viziunile” revin imediat sub incidenta stirilor de la televizor: ”Ma aflu intr-un autobuz cu mai multe persoane apropiate. Vedem o cutie dreptunghiulara deschisa: cutia Pandorei? Vine soferul si ne spune: Ţaranii vor UN ALT GUVERN. Se poarta discutii aprinse.”

*Pasarele si prapastii*

La 4 mai a.c. Istrate vede “o cusca mare de pasari, dar plina de porumbei de culoare cenusie”. O sugestiva manifestare a subconstientului domnului Istrate! Peste doua zile: “Apare Madalin Ionescu de la Antena 1 pe iarba, apoi intr-o gradina de zarzavat cu citeva persoane”. Zarzavaturile sint, evident, “personalitati” ca Magda Ciumac, Emmy, Mariana Moculescu etc. In 21 mai, “o voce striga: Stefan cel Mare!” Sigur nu striga Vlad Ţepes? Vadind o adinca intelegere a masurilor luate de guvernul Boc, Istrate are (in 21 mai) viziunea drumului pe care il avem de parcurs: “Apare un document gravat pe o placa de marmura, ca o carte. Gravat pe ambele fete cu schimbarile convenite pentru sectorul privat si sectorul de stat cu urmarile lor. Apare si o ripa cu maluri abrupte si niste scari de piatra vechi, peste care s-a pus o plasa mare confectionata din platbanda de otel. Oamenii coboara cu greu in ripa de unde pe malul opus se vede o lumina. Apar si niste biserici…” Altfel spus, pina nu ajungem in fundul prapastiei, nu e rost sa vedem luminita de la capatul tunelului!

G.H.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger