AcasăOldChivu e titular in finala Champions League

Chivu e titular in finala Champions League

Cristian Chivu este dat de presa italiana in primul „11” al lui Inter Milano, românul urmind sa fie folosit pe postul de fundas stinga in duelul cu
Bayern Munchen.

Initial, Jose Mourinho miza pentru postul respectiv pe capitanul Javier Zanetti. La antrenamentul de miercuri seara, ultimul inaintea plecarii spre Madrid, Chivu a jucat fundas stinga in echipa „titularilor”, iar Zanetti a fost folosit la „inchidere”. Iata echipa anuntata de „Gazzetta dello Sport” pentru finala cu Bayern: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Chivu – Zanetti, Sneijder, Cambiasso – Pandev, D.Milito, Eto’o.

Daca va juca din primul minut pe „Santiago Bernabeu”, Cristi Chivu va deveni primul român titular intr-o finala de Liga Campionilor. In 1994, Florin Raducioiu nu a prins nici macar banca de rezerve a lui AC Milan, in duelul de la Atena cu FC Barcelona, scor 4-0. In 2000, Adrian Ilie a intrat in minutul 68 pentru Valencia, 0-3 cu Real Madrid la Paris, pentru ca anul urmator, el sa nu fie convocat pentru finala de la Milano, pierduta la penalty-uri, cu Bayern Munchen.

*Robben dupa Messi*

Adversarul direct al lui Chivu va fi olandezul Arijen Robben. Acesta evolueaza pe banda dreapta de atac a lui Bayern, iar românul trebuie sa-l neutralizeze zonal intr-un „triunghi” cu Samuel si Cambiasso. Chivu a fost preferat de Mourinho pentru ca l-a anihilat si pe Messi, la returul cu Barcelona din semifinale, cind a inceput meciul ca mijlocas stinga si l-a terminat in centrul defensivei.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger