AcasăNewsLa toamna, se face rocada Kovesi-Morar

La toamna, se face rocada Kovesi-Morar

Laura Codruta Kovesi, magistratul care a ramas cel mai mult pe o importanta functie de conducere

In Politie este o bulibaseala totala, lumea Justitiei este si ea bulversata de tot mai desele scandaluri de luare de mita de sute de mii de euro, asa ca doar procurorii par sa se afle in grafic cu dosarele  scoase pe banda rulanta. Parchetul General si DNA au ajuns astfel principalii pioni ai luptei anticoruptie atat de draga marilor cancelarii occidentale.

Laura Codruta Kovesi, magistratul care a ramas cel mai mult pe o importanta functie de conducere

Insa conducatorii celor doua institutii sunt pe final de mandat. Laura Codruta Kovesi a prezentat ultimul bilant din calitatea de procuror general al Romaniei, in timp ce Daniel Morar se afla inca la conducerea DNA doar pentru ca i s-a prelungit „prelungirea imputernicirii”. In aceste conditii, s-au cautat cu disperare inlocuitorii potriviti pentru a-i inlocui. Iar din informatiile intrate in posesia noastra, au si fost gasiti: tot cei doi!

Cerbu si cu Iacob, doar intermediari

Daniel Morar este foarte apreciat si sustinut de administratia americana

Sursele noastre sustin ca, in urma refuzarii candidaturilor tuturor potentialilor candidati, la Palatul Cotroceni s-a luat, zilele trecute, decizia definitiva cu privire la cei care vor indeplini de acum inainte rolul de varfuri de lance ai luptei anticoruptie, cu bune si rele deopotriva. Chiar daca printre cunoscatorii sistemului s-au vehiculat ceva vreme numele vesnicilor adjuncti Marius Iacob si Viorel Cerbu drept viitori procurori sefi ai Parchetului General si, respectiv, DNA, sursele noastre sustin ca visurile celor doi se vor indeplini intr-adevar, dar doar pentru o foarte scurta perioada de timp. Atat cat va dura interimatul necesar pana la realizarea „Marii Rocade”.

Avizul american

Aceasta solutie disperata pare sa fie nu fie impusa neaparat din cauza lipsei unei rezerve indestulatoare de cadre profesioniste. Insa cancelariile occidentale, dar mai ales administratia SUA, pur si simplu nu au incredere in nimeni altcineva, stramband din nas la orice alti posibili inlocuitori. Prelungirea mandatului lui Daniel Morar va expira in vara si seful DNA va avea timp, doua-trei luni, sa se obisnuiasca cu fisa viitorului sau post, cel de procuror general al Romaniei. Pana in luna octombrie, cand Laura Codruta Kovesi va parasi Parchetul General pentru preluarea din mers a Directiei Nationale Anticoruptie.

Basescu recunoaste ca se “temporizeaza” numirea sefilor la DNA si Parchet

Concret, numirile in functiile de adjuncti si sefi de sectii in DNA si Parchetul General vor fi amanate pana in toamna, mai exact pana la expirarea mandatelor lui Daniel Morar si Codruta Kovesi. “Vreau sa stiti ca cei care vor fi numiti la DNA si Parchetul General vor avea posibilitatea sa isi faca o echipa cu care sa duca inainte evolutiile pozitive din activitatea Parchetului General”, a precizat Traian Basescu ieri, la prezentarea bilantului Ministerului Public, in contextul numirii altor sefi in locul lui Morar si Kovesi.[poll id=”215″]

author avatar
Catalin Tache
890 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si uita asa inversam inversarea si schimbam schimbarea. Ne ducem in colo si venim in coace, ne plimbam pe apa si inotam pe asfalt. Vai de noi si de altii.De ce nu se schimba cu niste puscariasi…… ce dracu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger