AcasăOldGioacchino Rossini spunea: Orice fel de muzica e buna, cu exceptia celei...

Gioacchino Rossini spunea: Orice fel de muzica e buna, cu exceptia celei plictisitoare -VIDEO

Giochino Rossini, compozitorul de geniu omagiat de Google (foto:stiri.com.ro)

Gioachino Rossini, compozitorul italian de la a carui nastere Google ne aminteste ca se implinesc, pe 29 februarie, 220 de ani, spunea la un moment dat ca „orice fel de muzica e bun, cu exceptia celei plictisitoare”. Logo-ul dedicat, miercuri, de popularul motor de cautare celui care a lasat eternitatii faimoasa opera „Barbierul din Sevilla” este inspirat de compozitia ce dateaza dn 1816.

Giochino Rossini, compozitorul de geniu omagiat de Google (foto:stiri.com.ro)

 

Gioachino Rossini a vazut lumina zilei pe 29 februarie 1792, la Pesaro, in Italia. A mostenit din familie pasiunea si talentul pentru muzica si a compus inca de la 15 ani. Printre cele mai cunoscute lucrari ale lui Rossini, considerat unul dintre cei mai mari compozitori din toate timpurile, se numara „Barbierul din Sevilla” si „Otello”, ambele datand din 1816, „Cenusareasa” (1817), „Semiramide” (1823) sau „Wilhelm Tell” (1829).

[youtube]OloXRhesab0[/youtube]

Desi lucrarile sale au fost foarte apreciate, Rossini credea ca cea mai buna atitudine in fata criticii este indiferenta. „Raspundeti-le criticilor cu tacere si indiferenta. Functioneaza mai bine, va asigur, decat furia si cearta…”, spunea Gioachino Rossini, compozitorul de geniu de la a carui nastere motorul de cautare Google aminteste iubitorilor muzicii clasice din lumea intreaga, dar nu numai, ca se implinesc pe 29 februarie 2012, 220 de ani.

Vezi de ce este celebrat Rossini de Google

Sigla Google dedicata lui Gioachino Rossini este construita din secvente semnificative din celebra opera „Barbierul din Sevilla”. Una dintre broaste canta la pian, iar alta interpreteaza rolul sopranei – Rosina, care apare facandun salt. Din logo-ul dedicat lui Rossini nu lipseste nici barbierul-broasca, care-l interpreteaza pe Figaro. Contele Almaviva este si el ilustrat, fiind broasca pe care o barbiereste Figaro, cunoscutul personaj din lucrarea compozitorului Gioachino Rossini.

[youtube]9njmOZOohRM[/youtube]

276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger