AcasăSPORTAfla culisele tentativei de blat de la FRF

Afla culisele tentativei de blat de la FRF

Ia amploare scandalul tentativei de aranjare a meciului amical Romania – Uruguay. Ieri s-a aflat ca numele celui mai apropiat colaborator al lui Mircea Sandu era pe buzele blatuitorilor, acestia dorind sa se foloseasca de el pentru a inlocui brigada de arbitri de la jocul programat pe 29 februarie.

Adalbert Kassai la tragerea la sorti a Cupei Romaniei

Purtatorul de cuvant al Federatiei a facut, ieri, lumina in aceasta poveste, afirmand ca agentul de pariuri care a incercat sa blatuiasca partida amicala Romania – Uruguay stia ca Adalbert Kassai este tatal maghiarului Viktor Kassai, arbitrului jocului din 29 februarie.

Viktor Kassai este cel mai apreciat arbitru maghiar de la Sandor Puhl

„In e-mail-ul pe care l-a trimis la FRF, agentul considera ca demersul de inlocuire a «centralului» Viktor Kassai ar putea fi inlesnit, deoarece, din informatiile pe care le detine el, arbitrul ungur este fiul secretarului general Adalbert Kassai”, a dezvaluit Paul Zaharia.

Mafiotii suna pe telefonul fix

Oficialul FRF afirma ca nu s-a pus niciun moment problema de a da curs ofertei venite din partea mafiei pariurilor. Conform spuselor lui Paul Zaharia, agentul de pariuri a sunat la Federatie „pe un numar de telefon fix, apoi a trimis un e-mail pe adresa «frf@frf.ro», prin care solicita sa-i permitem arbitrului ungur Viktor Kassai sa oficieze la un alt meci, pe care l-a si nominalizat. Noi nu vom spune despre ce partida e vorba.

Aveau pregatita o brigada de rezerva

Legat numai de jocul Romania – Uruguay, planul celor care se ocupa cu astfel de practici era simplu: „In schimbul renuntarii la Viktor Kassai, persoana respectiva preciza ca intermediaza aducerea unei alte brigazi FIFA dintr-o alta tara, fara ca noi sa platim vreun ban si oferind FRF, ca despagubire, suma de 20.000 de dolari. In paralel, persoana care ne-a contactat a trimis un e-mail si celeilalte federatii de unde ar fi urmat sa vina arbitrii, nominalizind o brigada. Federatia respectiva ni s-a adresat prin e-mail. Practic, a dat forward e-mailul pe care l-a primit de la persoana intermediara, intrebandu-ne daca dorim brigada de arbitri din tara respectiva. Am raspuns federatiei respective ca nu am avut si nu avem aceasta intentie”.

FRF da in gat agentii de pariuri

Din ordinul lui Mircea Sandu, Federatia Romana le-a pus la dispozitie anchetatorilor toata corespondenta purtata cu respectivul agent pe marginea inlocuirii arbitrului la partida din 29 februarie. Convins ca nu doar echipa nationala este vizata de mafia pariurilor, „Nasu'” Sandu i-a avertizat pe conducatorii cluburilor din Romania asupra rezultatelor surprinzatoare inregistrate de echipele lor in meciurile de verificare disputate in Antalya.

Viktor Kassai a arbitrat ultima finala din Liga Campionilor

Viktor Kassai este considerat unul dintre cei mai valorosi arbitri ai momentului. Maghiarul a oficiat la centru la ultima finala din Liga Campionilor, castigata de FC Barcelona in mai 2011, scor 3-1, in fata englezilor de la Manchester United. Valoarea la impus si pentru semifinala Germania – Spania (0-1) de la Cupa Mondiala din Africa de Sud. Cel mai recent, romanii l-au vazut la lucru saptamana trecuta in AC Milan – Arsenal, scor 4-0, partida contand pentru mansa tur a optimilor de finala din Liga Campionilor.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
452 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger