AcasăOldExtern - stiri pe scurt

Extern – stiri pe scurt

*Atacul din Times Square, revendicat de talibanii pakistanezi*

Intr-o inregistrare video postata pe You Tube, gruparea talibana pakistaneza Tehrik-e-Taliban a revendicat atentatul esuat de la New York, afirmind ca acesta este o replica la atacurile cu avioane fara pilot ale SUA. Politia cauta un barbat alb, in virsta de aproximativ 40 de ani, care a fost vazut parasind zona de linga masina-capcana, un Nissan Pathfinder de culoarea verde. Atentatorul nu se pricepea la chimie: in loc de azotat de amoniu, care explodeaza foarte usor, pusese alaturi de canistrele cu benzina un ingrasamint chimic inofensiv…

*Seaca Iordanul!*

Riul Iordan, unde a fost botezat Iisus, nu mai este decit un fir de apa poluat si ar putea disparea inca de anul viitor daca nu vor fi luate masuri pentru a-l proteja, a avertizat ieri o asociatie ecologista Prietenii pamintului/Orientul Mijlociu (FoEME). La varsarea in Lacul Tiberiada, o mare rezerva de apa a Israelului, al carui nivel scade de la an la an, un baraj opreste curgerea riului, in vreme ce la sud sint deversate ape din sistemul de canalizare. In pofida nivelului ridicat de poluare, mii de pelerini continua sa se scalde in fiecare an in apele Iordanului, expunin­du-se unor riscuri pentru sanatate.

*Protestatarii cu galeti albastre, arestati*

La sfirsitul saptaminii trecute, politia rusa a retinut zece persoane care participau la o manifestatie impotriva folosirii considerate abuzive a girofarurilor pe strazile aglomerate din Moscova. „Societatea galetilor albastre” (o ironie la adresa girofarurilor frecvent utilizate de inalti functionari rusi) a luat fiinta cind un automobilist obisnuit a imprumutat galetusa de nisip a fiului sau de cinci ani, avind o marime si forma identice celor ale unui girofar, pentru a o pune pe masina sa. Militantii au manifestat in principal in masini care aveau galeti prinse pe capota.

*Inundatii in Tennessee*

Cel putin 11 persoane si-au pierdut viata in statul american Tennessee, din cauza inundatiilor de la sfirsitul saptaminii trecute. Ploile au dus la inchiderea unor autostrazi interstatale, au determinat mii de persoane sa-si paraseasca locuintele, au dus la evacuarea unor hoteluri si aziluri si au acoperit de ape strazile si parcarile din Nashville. Inundatiile au provocat intreruperea furnizarii de curent electric la 36.000 de case din jurul orasului. Duminica noaptea, mai multe vehicule au fost blocate de ape pe autostrada interstatala 40.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger