AcasăNewsMAI: Stare de alerta in Vrancea, pana marti

MAI: Stare de alerta in Vrancea, pana marti

(foto: realitatea.net)

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a aprobat duminica declararea starii de alerta pentru judetul Vrancea.

(foto: realitatea.net)

Starea de alerta in judetul Vrancea a fost aprobata incepand de luni, ora 12.00 pana marti, la ora 14.00, urmand ca apoi sa se analizeze daca aceasta masura trebuie sau nu mentinuta, a declarat, duminica dupa-amiaza, purtatorul de cuvant al MAI, Marius Militaru. „S-a cerut din Vrancea (starea de alerta – n.r.), a fost aprobata starea de alerta de maine (luni – n.r.) de la 12.00 pana marti la 14.00. Dupa aceea vom analiza daca va mai fi nevoie sa o mentinem”, a spus Militaru, potrivit Mediafax.

„In acest interval cat este declarata starea de alerta in Vrancea nu se presupune restrangerea vreunui drept constitutional. Vorbim doar de managementul pentru situatii de urgenta, activat in mod procedural si pe etape. Nu se intampla nimic substantial prin activarea acestei stari de alerta”, a mai precizat Militaru.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), Mihai Capra, a precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca se va analiza situatia din Vrancea si daca vor fi intrunite conditiile pentru instaurarea starii de alerta se va dispune aceasta masura. Capra a precizat ca situatia de urgenta nu este o procedura constatata printr-un act administrativ, ci prin OUG 21/1999. Conform OUG 21 se pot dispune orice masuri necesare pentru inlaturarea starii de forta majora.

Potrivit secretarului de stat, starea de urgenta presupune ca autoritatile publice locale cu competente isi declara neputinta de a rezolva problemele, astfel ca se transfera competentele la Ministerul Administratiei si Internelor, prin Inspectoratul de Situatii de Urgenta, care preia conducerea operatiunilor. De asemenea, a precizat Capra, starea de urgenta presupune limitarea sau interzicerea autovehiculelor pe unele drumuri, controlul unor persoane sau masuri de evacuare. „Daca sunt indeplinite conditiile, instauram starea de alerta”, a spus Mihai Capra.

MAI: 36 de localitati sunt izolate si 16 au ramas fara energie electrica

Oprisan a cerut acordul MAI pentru declararea starii de alerta

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, au solicitat acordul Ministerului de Interne pentru declararea starii de alerta in conditiile in care in judet mai sunt localitati izolate de zapada si a fost emis Cod portocaliu de ninsori abundente. „Ca urmare a situatiei existente in judet si a atentionarii meteorologice privind Codul Portocaliu de ninsori abundente, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vrancea, la propunerea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, vicepresedinte al CJSU, a aprobat mentinerea situatiei de urgenta, pana la revenirea la situatia de normalitate, si a solicitat acordul Ministerului Administratiei si Internelor in vederea declararii starii de alerta”, se arata intr-un comunicat al Consiliului Judetean Vrancea.

Cod portocaliu de ninsori abundente, incepand de duminica seara

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata, o avertizare de Cod portocaliu de ninsori abundente pentru urmatoarele intervale de timp: in intervalul 12 februarie ora 18.00 – 13 februarie ora 12.00 pentru judetele Caras- Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea; in intervalul 13 februarie ora 12.00 – 14 februarie ora 02.00 pentru judetele Caras- Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila,Vrancea, Galati, Tulcea, Constanta; in intervalul 13 februarie ora 12.00 – 14 februarie ora 02.00 pentru judetele Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Vrancea, Galati, Tulcea, Constanta.

475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger