AcasăNewsUngureanu pleaca in zonele calamitate din Buzau si Vrancea cu ministrul Apararii...

Ungureanu pleaca in zonele calamitate din Buzau si Vrancea cu ministrul Apararii si cel de Interne

Mihai Razvan Ungureanu

Premierul Mihai Razvan Ungureanu va pleca, sambata, spre judetele Buzau si Vrancea cu ministrul Apararii Nationale si cel al Administratiei si Internelor, pentru a verifica situatia din zonele calamitate.

Mihai Razvan Ungureanu

„In cursul zilei de vineri, premierul a fost in legatura permanenta cu cei doi ministri privind masurile luate atat in Buzau si Vrancea, cat si in alte zone afectate de viscol si zapada. El a cerut informari pe aceasta tema si a fost informat ca toate autoritatile din teritoriu sunt implicate in operatiunile de salvare”, au aratat sursele.

Premierul a decis ca, sambata dimineata, sa plece spre judetele Buzau si Vrancea, pentru a verifica situatia impreuna cu ministrul Apararii si cel de Interne. Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a dispus, vineri, trimiterea de trupe de jandarmi si de pompieri de la Bacau in judetul Vrancea, iar din Prahova catre localitati din judetul Buzau, pentru a ajuta la salvarea de vieti omenesti.

Totodata, trupe de aviatie au fost dislocate de la Bacau catre Vrancea, pentru misiuni umanitare.Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolati de o saptamana in peste 50 de localitati din judetul Vrancea, ramanand fara alimente, apa si medicamente, afirma conducerea Consiliul Judetean, in timp ce prefectul sustine ca mai sunt izolate doar noua localitati.

Un numar de 12 persoane din localitati izolate din judetul Vrancea au murit in ultimele zile.

In judetul Buzau, aproximativ 23.000 de persoane din 20 de comune sunt izolate, cele mai afectate localitati fiind Glodeanu Silistea, Scutelnici, Vadu Pasii si Sageata, unde zapada atinge si cinci metri inaltime. In aceste localitati drumurile nu mai exista practic, iar multi localnici nu mai au alimente, in conditiile in care magazinele sunt goale.

author avatar
Ciprian Purice
198 afisari

1 COMENTARIU

  1. Din pacate s-a asteptat prea mult,primarii din zonele afectate nu au cerut ajutor s-au nu au fost ascultati de catre superiori.Oricare ar fi motivul,NU s-a intervenit din timp!!!Autoritatile au la dispozitie cel mult 10 zile sa mute zapada din gospodarii,altfel aceste case vor fi afectate de inundatii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger