AcasăOldStiati ca...?

Stiati ca…?

O persoana ride in medie de circa 15 ori pe zi.

In mai 1966, la redactia ziarului „The Times” a fost primita o scrisoare a unei cititoare, din Insulele Fidji, care reusise sa dezlege un careu rebusistic publicat in aprilie… 1932!

Cel mai tinar autor care a publicat o carte e Janet Aitchison. La 5 ani si jumatate a scris o carte intitulata „The Pirate’s Tale” (Povestea piratului), care a vazut lumina tiparului cind Janet implinise 6 ani si jumatate.

Ernest Hemingway (1899-1961) pare a fi fost cel mai bine platit autor din lume. Pentru un articol despre luptele cu tauri, articol de 2.000 de cuvinte cerut de revista „Sports Illustrated”, in ianuarie 1960, a primit 30.000 de dolari, adica 15 dolari pentru fiecare cuvint.

Cel mai prolific scriitor a fost Charles Hamilton, alias Frank Richard, creatorul eroului Billy Bunter. La apogeul carierei sale, Richard scria aproximativ 80.000 de cuvinte saptaminal.

Primul far din piatra a fost iluminat cu numai 24 de luminari.

Premiile Oscar s-au tinut de doua ori in 1930.

Cea mai inalta stinca ascutita din lume este Piramida lui Ball de linga Insula Lord Howe din Pacific, care are o inaltime de 561 m si un diametru la baza de 200 m.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
47 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger