AcasăNewsNoul Guvern se angajeaza sa adopte "cat mai urgent" a statutul minoritatilor

Noul Guvern se angajeaza sa adopte „cat mai urgent” a statutul minoritatilor

Programul noului Cabinet include angajamentul Executivului de a sprijini adoptarea „cat mai urgenta” a proiectului de lege privind statutul minoritatilor, precum si un capitol distinct de dezvoltare a relatiilor interetnice, a declarat vicepresedintele politic UDMR, Laszlo Borbely.

Guvernul va adresa Parlamentului o noua solicitare de finalizare a procedurilor legislative pentru aprobarea proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale, cerand ca actul normativ sa fie aprobat pana la sfarsitul lunii iunie. Statutul minoritatilor a fost respins de Senat si se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor de aproximativ cinci ani, fiind amanat de multe ori din cauza lipsei de cvorum in comisii.

Vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, in toamna anului trecut, ca reprezentantii Uniunii insista pe adoptarea de catre Parlament a legii privind statutul minoritatilor nationale si au redeschis discutiile in acest sens cu partenerii de coalitie.

Borbely a declarat ca termenul pentru adoptarea de catre Parlament a acestei legi a fost depasit, insa Uniunea insista pe acest subiect, care constituie un angajament al coalitiei.

author avatar
Ciprian Purice
154 afisari

1 COMENTARIU

  1. Minoritarul, ajuns majoritar si prim ministru, va face jocul iredentei maghiare, ca nu o tine cu romanii.Acest viitor prim sinistru, ,,fiul” altui minoritar isar+escu, scolit la institute evreiesti mondiale, ne va duce pe noi culmi ale traiului pe vatrai, pana in rai si dincolo de el.Toti alogenii s-au inghesuit sa ne conduca si tin neaparat sa ne fericeasca, dar nu pe lumea asta, insa in schimbul banilor nostri.Prea multi minoritari sunt numiti si nu alesi in parlament, chiar daca unele minoritati dunt formate din cateva mii de persoane.Ce lege electorala aberanta mai este si asta, unica in lume si univers,si din cauza asta am ajuns in prapastie, bineinteles condusi de un tatar nebun, dar votat cu voturi de furat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger