AcasăNewsCharles Dickens: 200 de ani de la nastere. Scriitorul, omagiat marti Google...

Charles Dickens: 200 de ani de la nastere. Scriitorul, omagiat marti Google printr-un logo special

Charles Dickens, 200 de ani de la nasterea autorului romanului "David Copperfield"

Google ne aminteste, marti, de personajele din scrierile lui Charles Dickens, autor de la a carui nastere se implinesc, pe 7 februarie 2012, 200 de ani. Motorul de cautare si-a modificat sigla, decorand-o cu imaginile unor personaje celebre din operele lui Dickens, printre care Scrooge, Bob Cratchit sau Pip.

Charles Dickens, 200 de ani de la nasterea autorului romanului "David Copperfield"

Nascut intr-o familie instarita, pe 7 februarie 1812, Charles John Huffam Dickens a ajuns, la doar 12 ani, sa lucreze intr-o fabrica de crema de ghete, dupa ce tatal sau a pierdut o mare suma de bani, familia ajungand la inchisoarea saracilor. Nici dupa ce situatia parintilor s-a imbunatatit, copilul nu a scapat de munca grea. Perioada l-a marcat foarte tare pe Charles Dickens, devenind un motiv de inspiratie pentru scrieile sale, in anii urmatori.

Charles Dickens, unul dintre marii autori din istoria literaturii universale, a iubit copiii. S-a casatorit, in aprilie 1836, cu Catherine Hogart, femeia care ii va darui zece urmasi. Scrierile lui Charles Dickens includ opere indragite atat de copii, cat si de publicul matur, precum „Oliver Twist”, „O poveste de Craciun”, „David Copperfield”, „Bleak House”, „Marile sperante”, „Little Dorrit” si multe altele. De altfel, unele dintre personajele celebrelor sale carti apar in logo-ul special dedicat de Google lui Charles Dickens, la 200 de ani de la nastere.

Din pacate, problemele cu inima l-au doborat pe Dickens, la doar 58 de ani. Scriitorul a murit in urma unui atac de cord, in iunie 1870. Charles Dickens a fost inmormantat la Westminster Abbey.

429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger