AcasăEditorialRazvan Ioan BoanchisPetre Roman, fii un bunic bun pentru fiul tau!

Petre Roman, fii un bunic bun pentru fiul tau!

Piata Universitatii ti-a trebuit, Petre! Om batran, cu par vopsit, copil mic acasa si nevasta de varsta fiicei! Si ce fiica! Seara de seara face rating, umple televizorul pe latime. Ce ti-ai zis, Petrica? „Ia sa ma dau io vioi in fata Silviei!”.

Deschiderea o facusera Columbeanu si Lis, alti crai care si-au cucerit sotiile fragede pe baza de virilitate. Te doare-n spit, Petre! Daca tot ai cariera politica incheiata, macar copilaresti! Pentru a treia oara in ultimul an iti spun ca, atunci cand iti vad coafura tip „galerie-lemn de nuc”, 70 de lei bucata, la Valea Cascadelor, astept sa-mi inmugureasca si mie parchetul. Pacat ca ninsoarea ti-a incurcat socotelile, in Piata Universitatii,  si-au crezut vociferantii ca ai fost recuperat de la demolari. Se scursese baitul si aveai freza rara si ruginita (nu ruginie!), semana cu  industria romaneasca, despre care ai zis in ’90, inspiratule, ca „e un morman de fiare vechi”! In paralel, fetele de la APACA, care au ajuns
intre timp codoase batrane, se intrebau unde o fi puloverul tau rosu, ca ar fi vrut sa-l carpeasca. Puloverul s-a desirat, iar biografia si parul degeaba incerci sa ti le mai vopsesti, Petrica! Un singur lucru mai poti face. Fii un bunic bun pentru fiul tau!

Nu proceda ca dragutul tau tatic, care s-a dat erou al razboiului din Spania. Ce erou, care erou? In Spania, kominternistii navaleau calare in biserici, „se tragea cu mitraliera in obrazul lui Christos”, cum a spus un personaj politic al epocii.

author avatar
Razvan Ioan Boanchis Publicist-comentator
Publicist-comentator la "Național" din 1997. Ziarist original și de contra-opinie. Autor a zece cărți. I s-au decernat numeroase premii jurnalistice și literare. Îl citesc cu plăcere chiar și cei care nu îi împărtășesc părerile. Uneori, nici el nu e de acord cu el.
1.222 afisari

16 COMENTARII

  1. Superb!
    Daca tatal lui Don Pedro nu ar fi chiulit de la batalia de la Teruel, poate ca istoria ar fi fost alta.

  2. Domnu’ Piticu te-am mai rugat odata, nu mai scrie comentarii bune. Cel mai bun comentariu trebuie sa fie cel al lui Cosmin.

  3. EU SUNT ADEVARATU COSMIN , BRAVO MAESTRE , FA-L VARZA PE PETRICĂ , ĂSTA ESTE CURVAR NU BĂUTOR CA NOI , INCA ODATĂ BRAVO, PUPA-ŢI-AŞ POPONEAŢA MATALE.

  4. Vecine , nu ţi-a spus nevastă-ta că am fost pe la ea (tu erai să dai zăpada), nu te supăra , am băut şi nişte ţuică fiartă , bună rău !! ghici ci !!

  5. Popica ma bucur ca mai traiesti, m-ai scapat de o cheltuiala cu parastasul. Iar in chestia cu nevasta-mea nu imi fac nici o grija, toti vecinii stiu ca esti pe invers, te-au vazut toti impreuna cu unul, Gogu.

  6. Ce natie e Petrica ? mama din Spania , tata evreu -(Ausländer pe nume) , sosit pe tancurile rusesti ca general de securitate .Acum cica e mare PNL-ist alaturi de turnatorul la securitate Rosca Stanescu.!! Astia la PNL aduna toti turnatorii -o fi ordin de la motanul Felix.

  7. Popica ma bucur ca mai traiesti m-ai scutit de o cheltuiala cu parastasul. Despre treaba cu nevasta-mea nu imi fac nici o problema, toti vecinii stiu ca esti pe invers. Te-au vazut toti cu unul, Gogu.

  8. Bre Halipe esti in eroare maxima. Auslander inseamna om fara tara, numele lui era Neulander. Vii pe aici cu dezinformari…daca citeste Cosmin ?

  9. VREI SĂ SPUI CA EU SUNT PROST ? NU AI INTELES NIMIC , EU IL PUP LA POPONEAŢĂ PE MAESTRU NU CA SUNT PROST , ÎL RESPECT FOARTE MULT , CHIAR DACĂ SE MAI BÎLBÎIE CÎTE ODATĂ , ESTE DE-AL MEU , TROSCANGIU.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger