AcasăNewsAfla cine sunt „racketii” economiei mondiale

Afla cine sunt „racketii” economiei mondiale

Din cauza vremii nefavorabile, protestatarii de la Davos si-au facut adaposturi de zapada

Analistii financiari, urmarind foarte atent mesajele transmise de reprezentatii elitelor financiare mondiale, au ajuns la concluzia ca acestia procedeaza ca racketii.

Din cauza vremii nefavorabile, protestatarii de la Davos si-au facut adaposturi de zapada

Acesti reprezentanti sunt maestrii ai extorcarii, utilizand, ori de cate ori vor bani, cuvinte-cheie precum colaps global, apocalipsa financiara, spirala inflationista etc.

Pietele se prabusesc sub cuvinte

Primul care s-a folosit de santaj pe fata pentru a obtine bani a fost trezorierul Americii, bancherul Henry Merritt Paulson. In 2008, s-a infatisat in fata Congresului cu o lista de cerinte, solicitand in primul rand puteri nelimitate pentru a manevra imensele sume de bani provenite din taxe. “Altminteri, lumea va intra in colaps!”, a zis Paulson. Congresul nu s-a lasat intimidat, pietele au scazut, iar senatorii au sfarsit prin a pompa mii de miliarde in rezervele federale (care nu sunt de stat, sa fie clar). Extorcarea a fost un succes. In noiembrie anul trecut, la intrunirea G20, premierul grec Giorgios Papandreou a mizat si el pe santaj, anuntand ca face referendum pe tema ramanerii in zona euro. Pietele au cazut dramatic si “sursa” de bani a inceput din nou sa pompeze spre Grecia. Noul premier grec Lucas Papademos a cerut ca bancile sa se ofere voluntar sa mai taie din datoria Greciei, altminteri “lumea va intra in colaps”. Detinatorii de bonduri s-au cautat imediat in “portofele”, sa vada ce pot face.

Racketi la nivel inalt

Christine Lagarde recurge la santaj ca sa obtina finduri pentru FMI

Metoda racketilor e imbatabila. Deci, a fost folosita si de Christine Lagarde, sefa FMI. Domnia sa a reamintit bancherilor de Marea Depresie – adica Marea Criza din anii ’30 care a provocat un val de sinucideri, de unde si expresia cu depresia. Mesajul era ca aceasta ar putea fi evitata acum numai daca maharii lumii – Germania pentru Europa si SUA pentru restul – vor scoate mai multi bani pentru fondurile alea de salvare. “Altminteri, vom asista la spirala inflationista la nivel global!” Good!  Apoi, Lagarde a detaliat sumele pe care le asteapta: 500 de miliarde de euro in mare parte de la germani si 500 de miliarde de dolari, in special de la americani, japonezi si din nou de la germani. Obama, cum a ajuns la Davos, in Elvetia, unde se intalnesc granzii finantelor, a si amenintat ca vrea sa termine cu chinezariile. China trebuie sa plateasca! Pana una alta, 5.000 de militari elvetieni au fost mobilizati pentru forum, ca sa-i apere pe cei din ce in ce mai putin iubiti de popoare.

author avatar
Adina Mutar
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger