AcasăNewsBashar al-Assad acuza partile straine ca "destabilizeaza" Siria

Bashar al-Assad acuza partile straine ca „destabilizeaza” Siria

Bashar al-Assad

Presedintele sirian Bashar al-Assad a acuzat marti partile straine ca „incearca sa destabilizeze” Siria, relateaza AFP.

Bashar al-Assad

„Partile regionale si internationale care incearca sa destabilizeze Siria nu pot sa mai falsifice faptele si evenimentele”, a declarat el intr-un discurs transmis de televiziunea siriana. Assad a acuzat in special „presa internationala ca incearca fara incetare sa conduca Siria la prabusire, dar a esuat fara sa dispere insa”.

„Au vrut sa il loveasca pe lider falsificand interviul meu cu un post de televiziune american”, ABC, a adaugat el. La inceputul lui decembrie, Siria a acuzat acest post de televiziune ca deformeaza „in mod deliberat” declaratiile presedintelui Bashar al-Assad in prezentarea unui interviu cu acesta, pentru a infatisa Siria intr-o lumina negativa.

In acest interviu, Assad a declarat ca neaga orice responsabilitate privind moartea a mii de manifestanti in Siria, dand asigurari ca doar „un nebun” ar putea da ordinul de a trage asupra poporului sau. Siria este devastata, de la jumatatea lui martie, de un val de contestatii reprimate sangeros. Potrivit unei estimari a ONU, peste 5.000 de persoane au fost ucise.

 

author avatar
Ciprian Purice
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger