AcasăSPORTApropiatii lui Bute cred ca Ward este sub valoarea campionului din Pechea...

Apropiatii lui Bute cred ca Ward este sub valoarea campionului din Pechea

Andre Ward detine centurile WBA si WBC la supermijlocie

Desemnarea americanului Andre Ward drept cel mai valoros pugilist al lumii la supermijlocie este nedreapta din punctul de vedere al lui Sorin Florea, proprietarul „Casino Merkur” si unul dintre specialistii sportului cu manusi din Romania.

Sorin Florea este cel mai bun prieten al campionului Lucian Bute

Cel mai bun prieten al campionului Lucian Bute este de parere ca Ward nici macar nu va ramane in istoria acestei categorii: „Sa demonstreze ca nu este un fricos si sa accepte un meci cu Lucian! Noi, romanii, nici macar nu-l consideram un mare campion american al categoriei supermijlocii. De-a lungul istoriei, altii au fost zei la supermijlocie. Ma refer la un Sugar Ray Leonard sau la un Roy Jones jr. Andre Ward nici nu va fi tinut minte peste ani!”.

American cu sticla-n barba

Andre Ward detine centurile WBA si WBC la supermijlocie

Sorin Florea, omniprezent la galele care l-au avut ca eroul pricipal pe Lucian Bute, fie ca acestea s-au disputat in Romania sau Canada, afirma ca Ward este destul de fragil intr-o lupta directa cu Mister KO: „Daca nu accepta acum sa se bata cu Bute, poate da mai incolo peste alt pugilist si pierde ambele centuri. Ca boxeur, nu-l vad peste nivelul lui Lucian. Americanul are sticla in barba, aici e punctul lui slab, cateva lovituri in zona si va fi groggy. Bute, in schimb, este considerat de specialisti cel mai bun «body-puncher», loviturile sale la ficat lasa urme serioase”.

Un clasament subiectiv

Americanii de la „Boxrec.com” l-au plasat pe conationalul lor, Andre Ward, in topul listei celor mai buni boxeuri la categoria supermijlocie pe anul 2011. Proaspatul castigator al turneului „SuperSix” l-a detronat tocmai pe Lucian Bute, podiumul fiind completat de britanicul Carl Froch. Din clasamentul intocmit de celebrul site de profil nu lipsesc pugilisti precum Robert Stieglitz (campion WBO), Mikkel Kessler, Dimitri Sartison, Glen Johnson si Arthur Abraham.

Cum poate ajunge Froch un Pavlik

Britanicul cu gura mare are rezervat un KO de la Lucian Bute, daca va accepta sa urce-n ring cu campionul roman, este de parere Sorin Florea: „Pe britanic nu-l mai primeste nimeni, Ward nici vorba sa-i dea revansa, Stieglitz (campion in versiunea IBO) nu-i fraier, neamtul tine cu dintii de centura lui, risca sa fie trimis la pagina cu «a fost odata…». Bute este singura lui sansa de a ramane in lumina reflectoarelor si, din cate stiu eu, Lucian vrea sa se bata cu el doar ca sa-i dea o lectie, ca prea are gura mare. Sunt convins ca-l va face KO, este mult mai rapid decat el”.

Negocierile dintre staff-ul lui Froch si cel al lui Bute sunt aproape de finalizare. Se discuta despre o dubla gala in 2012, cu prima lupta programata pentru luna aprilie, in Canada, iar revansa la Nottingham, in vara.

Ciocan „o are promisa”

Ciocan isi face reclama atacandu-l pe Bute

Din prietenie cu Lucian Bute, dar mai ales vorbind ca un fin cunoscator al sportului cu manusi, patronul de la „Merkur Cazino” l-a sfatuit pe boxeurul Cristian Ciocan sa nu-si mai faca un nume pe spatele consateanului din Pechea: „Ciocan nu vrea decat sa fie cunoscut si stie sa faca asta aruncand cu noroi in Lucian. Pai, daca era atat de valoros, nu-l mai trimiteau nemtii la plimbare, ca tot spune c-a luptat pe acolo. Nici nu e cine stie ce de capul lui, personal ii promit c-o sa-i aranjez un meci cu Bogdan Dinu doar ca sa-l scoata din circuit si sa-i bage mintile-n cap!”. La inceputul acestui an, Ciocan declara ca „Lucian Bute are un caracter care lasa de dorit. Cand a fost gala lui la Bucuresti, cu francezul Mendy, am spus ca eu nu vreau nicio bursa, trebuie doar sa-mi plateasca adversarul. Insa, chiar si asa, nu am fost dorit in aceea gala”.

Atacat si de Paun

Felix Paun a uitat ajutorul primit de la Bute

Antrenorul de la juniori al campionului IBF, Felix Paun, s-a plans dupa gala de la Bucuresti ca Lucian Bute nu-l mai baga in seama, dar raspunsul galateanului a venit la finalul anului. Lucian si-a scos la licitatie manusile cu care l-a facut KO pe Jean Paul Mendy, iar Sorin Florea a platit 10.001 euro pe ele, banii toti fiind donati scolii din Pechea condusa de Paun. Drept multumire, acesta din urma i-a transmis lui Bute ca n-are nicio sansa in fata americanului Andre Ward: „Poate un 5%, dar nu mai mult”. Sorin Florea a pus, insa, punct subiectului: „Asa stie o anumita categorie de oameni sa le multumeasca binefacatorilor. Ma intreb daca banii au ajuns, totusi, la acei copii, daca s-a facut vreo modernizare in scoala aia”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
584 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger