AcasăNewsSRI a cumparat 50 de prezervative. Ghici la ce le foloseste!

SRI a cumparat 50 de prezervative. Ghici la ce le foloseste!

O unitate SRI din Bucuresti a achizitionat de curand cateva zeci de prezervative, purtatorul de cuvant al institutiei, Marius Bercaru, precizand ca acestea vor fi folosite pentru „trageri in dispozitive explozive improvizate”.

„Daca nu esti un specialist in tehnica militara, faptul ca o unitate a SRI, precum 0466 din sectorul 3 al Capitalei, a cumparat 50 de prezervative poate parea foarte ciudat sau de-a dreptul comic”, scrie „Ring”. Bercaru a explicat ca folosirea prezervativelor in cadrul acestei unitati nu are nicio legatura cu modul in care acesta este utilizat de catre civili.

„Prezervativele se folosesc la disruptor. Aceasta masinarie trage in dispozitive explozive improvizate, iar proiectilul este de obicei compus din apa sau gel balistic, nisip sau bile, care se introduc cel mai bine in prezervativ. Acesta se baga pe teava si se trage”, a spus Bercaru. Publicatia noteaza ca, potrivit unei lucrari de specialitate a maiorului Vasile Voicu, cele mai eficiente proiectile folosite pentru anihilarea explozivilor din coletele teroriste cu invelis de carton sunt acelea din apa introdusa intr-un balon de cauciuc.

Daca insa vorbim de dispozitive explozive improvizate cu invelis metalic, proiectilul folosit consta in bile de plumb sau nisip introduse de asemenea in baloane de cauciuc. Si pentru ca proprietatile elastice si, totodata, de rezistenta ale prezervativelor sunt cunoscute, probabil ca este si motivul pentru care unitatea SRI a hotarat sa le foloseasca in locul baloanelor clasice.

„Principalul avantaj al acestor proiectile este ca merg cu o viteza mai mare decat viteza de declansare a bombei”, a precizat Bercaru.

 

author avatar
Ciprian Purice
512 afisari

1 COMENTARIU

  1. De aia isi fac ungurii de cap,folosind prezervative SRI-ul nu-i..afecteaza cu nimic..iar ei isi continua nestingheriti ,neputand ramane ..insarcinati cu patriotism romanesc….asa se face ca prezervativele le asigura imunitatea la romanism…asa specialisti asa siguranta nationala….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger