AcasăNewsFostul presedinte ceh Vaclav Havel a murit

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a murit

(foto: antena3.ro)

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a murit, la 75 de ani. Potrivit purtatorului sau de cuvant, Havel, care in ultima perioada s-a confruntat cu numeroase probleme de sanatate, a decedat in somn.

(foto: antena3.ro)

Fostul presedinte ceh Vaclav Havel a incetat din viata, duminica, la 75 de ani, informeaza Mediafax. Havel a murit in somn, a precizat Sabina Tancevova, purtatorul sau de cuvant. Artizan al „Revolutiei de catifea” anticomuniste din 1989, Vaclav Havel a fost liderul  Cehoslovaciei, apoi al Republicii Cehe, intre 1989 – 2003. In 2003, Havel a parasit scena politica.

In ultima perioada, Vaclav Havel s-a confruntat cu numeroase probleme de sanatate. In primavara, a fost spitalizat pentru a-i fi tratate unele deficiente respiratorii. De asemenea, Havel a fost operat, in decembrie 1996, de cancer pulmonar. In ianuarie 2009, Vaclav Havel a fost internat doua saptamani la terapie intensiva la Praga, pentru o inflamatie pulmonara, in timp ce in mai 2010 a fost spitalizat in America, cu probleme cardiace. Starea de sanatate a dramaturgului si omului politic a fost puternic afectata in cei cinci ani in care a stat, la inceputul anilor ’80, in inchisorile comuniste.

In ultimele luni, Havel si-a petrecut o mare parte din timp la casa sa de la tara, situata la 150 de kilometri de Praga.

91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger