AcasăOldPesedistilor le tremura bufantii

Pesedistilor le tremura bufantii

*De cind cu pozele si “foitele” lui Voicu*

Nu numai Catalin Voicu este bolnav, dar nici PSD-ul nu se simte bine. De fapt, nu tot partidul, ci doar numerosii sai membri pe care viata i-a adus atit de aproape de colegul Voicu incit acum nu stiu daca “amicul” are sau nu inregistrari si cu ei. Nu de alta, dar toti au aflat, recent, de patima lui Catalin Voicu pentru poze si “foite”.

„Geoana l-a propus pe Voicu secretar de stat in MI si dupa aceea prefect de Giurgiu, dar s-a opus prim-ministrul. Sint chestiuni care le-am aflat ulterior de la premier.” – Vasile Blaga

Cu o pilula sau un stent, ceva, afectiunile lui Catalin Voicu pot fi tratate. Frica social-democratilor de ce ar putea gasi DNA-ul in “biblioteca” personala a lui Voicu nu are insa leac. Desi incendiare, stenogramele aparute reprezinta doar o particica infima din noianul inregistrarilor ajunse in mina procurorilor – sustin vocile informate. Daca asa stau lucrurile, chiar nu se stie ce dosarel sau anchete se pot desprinde oricind din filonul reprezentat de dosarul Voicu.

*Geoana nu mai putea de grija lui Voicu*

Greu incercat in ultima vreme, Mircea Geoana nu este nici el iertat, ba chiar a fost adus in prima linie de Vasile Blaga, in interviul dat de acesta unui cotidian central. Aici, Blaga spune pe sleau ca Geoana nu a renuntat la intentia de a-l viri pe Catalin Voicu pe gitul guvernului PSD-PDL nici dupa ce pesedistii i-au refuzat respectivului nominalizarea la Interne, preferindu-l pe Gabriel Oprea. Secretarul general al PDL – ministru el insusi in primul Cabinet Boc – a dezvaluit ca Geoana a insistat ca Voicu sa fie numit macar secretar de stat la Interne sau prefect de Giurgiu. Ascensiunea senatorului PSD a fost insa blocata de Emil Boc, care fusese informat de SRI ca Voicu “are niste probleme de dosar”. Chiar daca de atunci a trecut ceva vreme, indirjirea lui Geoana de a-si face colegul om ridica mari semne de intrebare si astazi, dat fiind contextul pirdalnicelor de stenograme.

*Voicu isi imbolnaveste colegii de inima rea*

Daca stenogramele din dosarul Voicu se dovedesc a fi suta la suta adevarate, temerile social-democratilor sint firesti. In primul rind pentru ca nimeni nu poate sa stie exact citi dintre membrii “retelei” lui Voicu sint la curent cu cine si ce a facut de-a lungul anilor. Pe de alta parte, nu se stie nici citi dintre “agentii” si/sau colaboratorii lui Catalin Voicu vor fi sau nu dispusi sa scape mai ieftin, turnind tot ce stiu in urechile procurorilor. Nici amenintarea voalata aruncata de Voicu la comisia juridica – “simt ca se deschide teava (odata cu arestarea lui – n.r.)” – nu a fost de natura a-i linisti pe fostii sai convivi, ci dimpotriva. Cel mai crunt este insa ca politicienii asista acum, in premiera, cum unul din casta lor – intangibila pina-n prezent – a ajuns la cheremul justitiei, ba chiar si-n pragul puscariei. Cu precedentul odata creat, este greu de spus cine sufera mai mult: Voicu in spital si cu DNA la usa, sau colegii de partid speriati de stenogramele inca nepublicate, de audierile ce va sa vina si de ce isi va aminti Catalin Voicu, inspirat de “sejurul” penitenciar.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger