AcasăNewsAu inceput alegerile legislative din Rusia

Au inceput alegerile legislative din Rusia

Rusii sunt asteptati duminica la urne, pentru a alege componenta Camerei inferioare a Parlamentului (Duma de Stat). Conform estimarilor, cele mai mari sanse de a castiga scrutinul legislativ le-ar avea partidul Rusia Unita, al lui Vladimir Putin.

(foto: ziare-pe-net.ro)

Aproximativ 110 milioane de rusi cu drept de vot sunt asteptati sa se prezinte la urne, pentru a desemna cei 450 de deputati ai Dumei, Camera inferioara a Parlamentului, informeaza Mediafax. Birourile de vot s-au deschis duminica dimineata, la ora locala 08.00 (06.00 ora Romaniei) la Moscova.

Doar patru dintre partidele inscrise la scrutinul de duminica au sanse de a intra in viitoarea Duma de Stat. Pe langa Rusia Unita, Partidul Comunist, Partidul Liberal-Democrat si Rusia Dreapta (centru-stanga) -alte trei formatiuni care fac parte din forul legislativ actual- ar urma sa depaseasca pragul minim fixat la 7 la suta, pentru a intra din nou in Duma.

Potrivit unui sondaj al unui institut independent din Rusia, partidul lui Vladimir Putin, a carui lista este condusa de presedintele Dmitri Medvedev, era creditat, in noiembrie, cu 56 la suta din intentiile de vot, dupa ce a pierdut 12 procente intr-o singura luna.

85 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger