AcasăNewsGeorge W. Bush, propus spre arestare. Vezi cine cere asa ceva!

George W. Bush, propus spre arestare. Vezi cine cere asa ceva!

Organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International cere unui numar de trei state africane sa il aresteze pe fostul presedinte american George W. Bush in timpul unei vizite pe care acesta o va efectua in regiune, acuzandu-l de „crime” si „tortura”.

Intr-un comunicat, Amnesty International afirma ca „exista suficiente probe in domeniul public, provenind de la autoritatile americane si de la George W. Bush insusi pentru a cere Etiopiei, Tanzaniei si Zambiei sa deschida o ancheta cu privire la presupusa lui responsabilitate in acte de tortura si pentru a se asigura de prezenta lui in cadrul anchetei”.

Bush este acuzat ca a autorizat metode de tortura in Statele Unite sub acoperirea unui „razboi impotriva terorismului” in anii 2000, in special tehnica de simulare a inecului.

„Toate tarile in care merge George W. Bush au obligatia de a-l deferi justitiei pentru rolul sau in tortura”, afirma Matt Pollard, consilier juridic in cadrul Amnesty.

„Dreptul international cere sa nu existe niciun refugiu posibil pentru responsabilii de tortura. Etiopia, Tanzania si Zambia trebuie sa profite de aceasta oportunitate pentru a-si indeplini obligatiile si pentru a pune capat impunitatii de care s-a bucurat pana in prezent George W. Bush”, a adaugat el.

In octombrie, Amnesty a facut acelasi demers catre Canada, care l-a primit pe fostul presedinte american pentru o conferinta. Ottawa a raspuns acuzand Amnesty de „faliment moral”, de „degenerescenta si politizare”. In februarie, Bush si-a anulat o vizita in Elvetia dupa apeluri similare la arestarea sa.

author avatar
Ciprian Purice
120 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger