AcasăNewsRomania intra in colaps daca ramane fara creditare

Romania intra in colaps daca ramane fara creditare

Wolfgang Munchau recomanda Romaniei noi reduceri de cheltuieli bugetare

Expertii UE avertizeaza ca, in acest moment, riscul cel mai mare pentru Romania il constituie stoparea creditarii de catre bancile straine din tara noastra.

Wolfgang Munchau recomanda Romaniei noi reduceri de cheltuieli bugetare

Datele macroeconomice ale Romaniei arata bine, dar avem de infruntat si riscuri. Cel putin asa crede expertul in economie si in politicile UE Wolfgang Munchau, editorialist la Financial Times. El avertiza recent ca UE mai are la dispozitie doar 10 zile pentru salvarea zonei euro. Invitat miercuri in Romania, la Gala ZF 2011, Munchau a tras un nou semnal de alarma: tara noastra se afla in pericol, in cazul in care creditarea va fi oprita.  Analistul sustine ca, in acest caz, Romania trebuie sa gaseasca rapid solutii de finantare, in special pentru IMM-uri, care sunt motorul economiei.

”Romania se poate gandi la o retragere a licentelor de functionare pentru bancile care scot capitaluri din tara, insa acest lucru va fi dificil de realizat. In acelasi timp, trebuie continuate masurile de ajustare bugetara si trebuie sprijnita consolidarea bancilor cu capital local”, a recomandat Munchau.

author avatar
Arpad Dobre
231 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger